Feesten met Fuchsia

De zon schijnt uitbundig, de temperaturen stijgen en de kans op nachtvorst is voorbij… in mei kun je pas écht de bloemetjes buiten zetten. Een aanrader is de rijkbloeiende Fuchsia. Die is niet voor niets uitgeroepen tot Balkonplant van het Jaar. Met deze trendy topper op het balkon wordt de zomer van 2015 gegarandeerd één groot feest!
belkonplant van 2015 Fuchsia 06 WEBTrendy
Met de Fuchsia zet je dus met gemak het hele balkon – van boven tot onder – in de witte, roze of paarse bloemen. Met een beetje speelsheid en lef creëer je heel gemakkelijk een vrolijke sfeer. Zet ‘m eens in een felgele of knalblauwe kubus of hang ze in felrode draadmanden aan de balkonreling. Dat is helemaal volgens de feestelijke tuintrend ‘The Happy Life’. En wanneer je de Fuchsia combineert met andere zomerbloeiers als de Mandevilla, Petunia en Bougainvillea krijg je een nog uitbundiger effect.

Handigheidjes
De Balkonplant van het Jaar is er in verschillende vormen: staand, hangend en op een stammetje. Welke je ook kiest, de Fuchsia kan met gemak bloeien tot ver in het najaar. Het vraagt maar een paar handigheidjes. De belangrijkste: zet de plant op een plek in de ochtend- of late middagzon en geef regelmatig water. Wanneer je de Fuchsia verwent met wat plantenvoeding en de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijdert, wordt je beloond met veel en heel lang bloemen.

Wist je dat?

  • De Fuchsia dankt haar Nederlandse naam ‘Bellenplant’ aan de vorm van de bloemen.
  • De Fuchsia is heel makkelijk te stekken. Je knipt een paar gezonde toppen af en laat ze wortelen in een pot met zaai- en stekgrond.
  • Helemaal in je nopjes met de Fuchsia? Laat de plant in een koele, vorstvrije ruimte overwinteren, bijvoorbeeld in de garage, zolder, kelder.

Meer informatie over de Balkonplant van het Jaar vind je op www.mooiwatplantendoen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.