Feestelijke inspiratie met anthurium en cymbidium

Met de feestelijke december maand in aantocht hebben kwekers van anthurium en cymbidium snijbloemen de handen ineengeslagen om inspirerende arrangementen en boeketten te presenteren. Samen met arrangeur Jeanette Philippo zijn voorbeelden gecreëerd die variëren van een eenvoudige muurdecoratie tot een uitbundige bloemenwolk.

“Met hun exotische uitstraling zijn zowel anthurium als cymbidium echte blikvangers”, zegt floral designer Jeanette Philippo. “Snijbloemen die staan voor elegantie, schoonheid en feestelijkheid en daarom goed te combineren zijn. Door de verscheidenheid aan kleuren kun je mooie combinaties maken van bijvoorbeeld bruin, rood en goud maar ook van groen, paars en roze.”

Advertising
 Krachtpatsers

Beide snijbloemen zijn bijzonder lang houdbaar en dus extra aantrekkelijk voor bloemist en consument. Met weinig verzorging staan ze probleemloos 3 weken op de vaas. Daarnaast zijn de bloemen zeer geschikt in allerlei toepassingen voor verschillende doeleinden.

“Anthurium en Cymbidium zijn goed te combineren met bijvoorbeeld siergrassen, eucalyptus en olijftakken. Maar de bloemen dienen ook als kunstobjecten. Door hun chique uitstraling zijn het populaire bloemen voor modeshows en fotoshoots”, weet Jeannette.Verzorging

Goede verzorging zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van de lange houdbaarheid van de bloemen. Na het openen van de verpakking wordt aangeraden om de onderste 5 centimeter van de steel schuin af te snijden en de bloemen op water te zetten in de winkel. Snijbloemenvoedsel is niet nodig. Makkelijk bij het maken van gemengde boeketten dus.


Voor meer info zie website www.anthuriuminfo.com en www.cymbidium.info


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.