‘Feestelijke’ dodenherdenking steeds populairder

Geïnspireerd door de manier waarop de Mexicanen de dagen rond Allerheiligen beleven, is de ‘Día de los Muertos’ een andere, meer vreugdevolle manier van dodenherdenking, met een heel bijzondere rol voor bloemen.

Bloemen zijn een van de bekendste symbolen van de Día de los Muertos (letterlijk ‘de dag van de doden’). In Mexico gaan de mensen naar het graf van hun dierbare overledenen, dat ze feestelijk aankleden met bloemen, kaarsen en lichtjes, waarna ze soms een familiepicknick houden. In de huiskamer wordt dan weer een altaar gemaakt vol bloemen en foto’s. Kinderen en volwassenen schminken hun gezichten volledig wit met sierlijke zwarte details en stijlvolle bloemenafbeeldingen zodat de typische ‘Día de los Muertos’-schedel ontstaat. Op hun hoofd zetten ze een kleurrijke bloemenkrans met grote bloemen.

Advertising
 

Onze collectie op Pinterest
Naar het voorbeeld van Halloween beleeft deze traditie de laatste jaren ook een opmars bij ons. Wil jij deze buitenkans grijpen, om mensen te tonen dat we deze herdenkingsperiode ook wat vrolijker en uitbundiger kunnen vieren? Met de nodige bloemen? Haal gezichtsverf en schminkpenseel bij de hand. En wees rijkelijk met bloemen.

Op zoek naar inspiratie? Op de FLEUR Pinterestpagina geven we graag een voorzet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.