Een feeërieke florale kerst

Commerciële ideetjes nodig voor een florale kerst? Chantal Post, Moniek Vanden Berghe, Sören Van Laer en Aurelien Guintoli geven jou ongetwijfeld nog wat ‘last minute’ inspiratie. Bewonder hier hun creaties van op de boeiende demonstratie van de KUFB op zondag 19 november in Nijvel.

Originele alternatieve kerstbomen

  • Sören Van Laer creëerde een verrassende alternatieve kerstboom met een warme geel-goudkleurige zijde en een koude witte besneeuwde kant. Als houten plank gebruikt hij een gezaagde kerstboomvorm bedekt met Abies nobilis-takjes die rusten op een prachtige Magnolia-tak. De geel-goudkleurige zijde werd versierd met guirlandes met gele Ilex-bessen. De witte zijde bestaat uit witte kerstballen en witte Vanda’s. De lichtjes zorgen voor een feeëriek effect.

 

Advertising
  • Op een metalen staaf die omwikkeld werd met koord, bevestigt Chantal Post een aantal pookdraden van 2 mm dik en 1 m lang. De pookdraden worden in bruine gutta gewikkeld. Krullen gemaakt uit bruine OASIS® Rustic Wire zorgen voor een verbinding tussen de verschillende pookdraden die conisch gespreid werden. Met kerstgroen, kleine dennenappels en Vanda orchideeën worden de boompjes afgewerkt.

 

Adventskrans door Sören Van Laer
Een schaal wordt gevuld met Maclura-vruchten. Op de schaal wordt een steekschuimkrans gelegd. De krans wordt aan de zijkanten vol gestoken met pakjes van 5 à 6 Pinusnaalden. Verder wordt het steekschuim opgevuld met Taxus, Euphorbia fulgens bloemen, witte en groene Hypericum bessen, witte rozen, Scabiosa vruchtdozen en Jasminum rankjes.

Sören Van Laer

 

 

 

 

 

 

 

Adventskrans van Chantal Post
In een vuurschaal wordt een reeds gebruikte krans uit steekschuim geplaatst. De krans wordt volledig bedekt met mos. De krans wordt bedekt met guirlandes van kleine en grote dennenappels (doorboorde dennenappels worden op ijzerdraad geregen). Pookdraad wordt met rode wol omwikkeld, in vorm gebracht en wordt ook tussen de dennenappels verwerkt. Kaarsen worden op pookdraad gezet en omwikkeld met bindwire. Waterbuisjes gevuld met Gloriosa werken het geheel af.

Chantal Post

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snelle commerciële creatie van Sören Van Laer
Het blad van de Cycas revoluta wordt in ovaalvorm gebracht en op een pookdraad bevestigd. De pookdraad wordt bevestigd op een houten stronk. In de ovalen Cycasvormen worden bolvormige vaasjes opgehangen die gevuld worden met water en Eucharis. Met spuitsneeuw geef je de creatie een extra winters accentje.

Sören Van Laer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schalen van dennenappels en paraffine door Sören Van Laer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *