Een feeërieke florale kerst

Commerciële ideetjes nodig voor een florale kerst? Chantal Post, Moniek Vanden Berghe, Sören Van Laer en Aurelien Guintoli geven jou ongetwijfeld nog wat ‘last minute’ inspiratie. Bewonder hier hun creaties van op de boeiende demonstratie van de KUFB op zondag 19 november in Nijvel.

Originele alternatieve kerstbomen

  • Sören Van Laer creëerde een verrassende alternatieve kerstboom met een warme geel-goudkleurige zijde en een koude witte besneeuwde kant. Als houten plank gebruikt hij een gezaagde kerstboomvorm bedekt met Abies nobilis-takjes die rusten op een prachtige Magnolia-tak. De geel-goudkleurige zijde werd versierd met guirlandes met gele Ilex-bessen. De witte zijde bestaat uit witte kerstballen en witte Vanda’s. De lichtjes zorgen voor een feeëriek effect.

 

Advertising
 

  • Op een metalen staaf die omwikkeld werd met koord, bevestigt Chantal Post een aantal pookdraden van 2 mm dik en 1 m lang. De pookdraden worden in bruine gutta gewikkeld. Krullen gemaakt uit bruine OASIS® Rustic Wire zorgen voor een verbinding tussen de verschillende pookdraden die conisch gespreid werden. Met kerstgroen, kleine dennenappels en Vanda orchideeën worden de boompjes afgewerkt.

 

Adventskrans door Sören Van Laer
Een schaal wordt gevuld met Maclura-vruchten. Op de schaal wordt een steekschuimkrans gelegd. De krans wordt aan de zijkanten vol gestoken met pakjes van 5 à 6 Pinusnaalden. Verder wordt het steekschuim opgevuld met Taxus, Euphorbia fulgens bloemen, witte en groene Hypericum bessen, witte rozen, Scabiosa vruchtdozen en Jasminum rankjes.

Sören Van Laer

 

 

 

 

 

 

 

Adventskrans van Chantal Post
In een vuurschaal wordt een reeds gebruikte krans uit steekschuim geplaatst. De krans wordt volledig bedekt met mos. De krans wordt bedekt met guirlandes van kleine en grote dennenappels (doorboorde dennenappels worden op ijzerdraad geregen). Pookdraad wordt met rode wol omwikkeld, in vorm gebracht en wordt ook tussen de dennenappels verwerkt. Kaarsen worden op pookdraad gezet en omwikkeld met bindwire. Waterbuisjes gevuld met Gloriosa werken het geheel af.

Chantal Post

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snelle commerciële creatie van Sören Van Laer
Het blad van de Cycas revoluta wordt in ovaalvorm gebracht en op een pookdraad bevestigd. De pookdraad wordt bevestigd op een houten stronk. In de ovalen Cycasvormen worden bolvormige vaasjes opgehangen die gevuld worden met water en Eucharis. Met spuitsneeuw geef je de creatie een extra winters accentje.

Sören Van Laer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schalen van dennenappels en paraffine door Sören Van Laer


Leg een laagje plasticfolie en aluminiumfolie in een glazen schaal en bedek alles met dennenappels en steranijs. Giet nu vloeibare paraffine over de dennenappels en laat afkoelen en hard worden. Herhaal deze stap verschillende keren tot je een mooie ondoorlaatbare schaal krijgt. Bestrijk de buitenkant van de wassen schaal nog eens extra met kaarsvet met een penseel. Ze moet echt waterdicht zijn. Giet nu water in de schaal en klem de bloemen tussen de dennenappels.
Er worden witte Cyclamen, Jasmijnranken, Clematispluizen en varentjes gebruikt. Als finishing touch kan je kleine witte Cornuta viooltjes op het water laten drijven.

 

 

 

 

 

 

 

 

Opgevulde kerstbal door Aurelien Guintoli

Met de vingerhaaktechniek maak je met 2 bobijnen ijzerdraad een grote ijzeren bol. Plaats een fitbal in de vorm om een ronde vorm te verkrijgen. Prik de fitbal stuk en haal hem eruit. Vul nu de transparante ijzeren bol met kerstballen en steek er prachtige Paphiopedilum bloemen tussen (in buisjes of in kerstballen).

Aurelien Guintoli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een snelle plantencreatie met een kerstaccent van Aurelien Guintoli
Plaats een leuke plant in een houten overpot. Steek sterren en dennenappels op pookdraad en omwikkel de draad met bruine bindwire van OASIS®. Steek deze versiering op verschillende hoogtes in de plant.

Aurelien Guintoli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Werken met transparante wol door Moniek Vanden Berghe

Een open metalen cirkel wordt eerst met ijzerdraad en lichtjes en vervolgens met woldraad omwikkeld. Met koudlijm wordt een stuk transparante wol worden cirkels gemaakt die ook op de vorm bevestigd worden. Oog voor detail en fijne afwerking zijn belangrijk: de glazen waterbuisjes worden verpakt in wollen cirkels die ook weer op de grote cirkel gekleefd worden. Vanda orchideeën zorgen voor de finishing touch.

Moniek Vanden Berghe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varianten rond eenzelfde thema: wol en was
Wikkel een piepschuimbol in een plastiekzak. Neem een vierkant transparante wol en wikkel die om de bol. Overgiet de wol met was. Haal de piepschuimbol uit de wol en je hebt een mooi schaaltje. Met magneetjes wordt het schaaltje op een spiegel bevestigd.

  • Bij variant 1 wordt het schaaltje gevuld met lichtjes, takjes asparagus die in was gedompeld zijn en witte Vanda’s die in buisjes afgewerkt met witte gutta gestoken worden.
  • Bij variant 2 wordt het mandje gevuld met zaadjes van wilgenroosjes, moerbeiboomvezels en roosjes.

    Variant 1 – Moniek Vanden Berghe
Variant 2 – Moniek Vanden Berghe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moniek Vanden Berghe

Een wassen schaal
Giet paraffine in een glazen schaal en verwerk er droogmaterialen in zoals zonnebloemstengels, zaden… Binnenin de structuur worden grote waterbuisjes gestoken waarin witte Germini’s met een zwart hart, Nerines, wassen Asparagus, witte anjers … verwerkt worden. Aan de buitenkant van de structuur worden in was gedompelde buisjes bevestigd die gevuld worden met Vanda orchideeën. Werk de creatie af met kerstballen, plataanvruchtjes …

 

 

 

 

Nog meer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: