Facebook favoriete sociaal medium onder bloemisten

Volgens het Bloemistenpanel van FloraHolland gebruiken bloemisten vooral Facebook. Zo’n 80 procent is op dit medium actief.

Bloemisten online actief

Bloemisten blijken vaak online te zijn, voor zowel werk als privé. Meer dan driekwart van de deelnemende bloemisten vindt de inzet van online middelen (zeer) belangrijk voor zijn bedrijfsvoering. Hij gebruikt de online middelen voor het promoten en verkopen van zijn producten, het zoeken van productinformatie en de inkoop van producten. Hij besteedt hier gemiddeld 1 uur per dag aan.

Facebook is favoriet en speelt een belangrijke rol voor de bloemist, 80% is hierop actief. Hij gebruikt het vooral om promoties met consumenten te delen maar ook als informatie- en inspiratiebron rondom trends en (nieuwe) producten. Van Twitter, LinkedIn en Pinterest maakt hij minder gebruik.

Via vakbladen en beurzen, vooral Trendz en de Royal FloraHolland Trade Fair, laat hij zich inspireren. Voor het inkopen van producten gebruikt hij de (online) kanalen van de leverancier.

Bedrijfswebsite: voor online bestellingen

De meeste bloemisten hebben een bedrijfswebsite. Deze wordt vooral gebruikt door consumenten. Zij bekijken hier het assortiment van de winkel en doen er hun online bestellingen. Daarnaast zoeken zij er praktische informatie over de winkel. Zoals de contactgegevens, geschiedenis en cijfers en feiten. De bloemist gebruikt zijn bedrijfswebsite minder voor promotiedoeleinden.

 

Bron: FloraHolland.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.