Exotische winter met Cymbidium

Binnenkort start de winter! We zijn weer helemaal klaar voor een maand vol feest, cadeautjes en gezelligheid. Ook bloemen spelen een grote rol tijdens deze feestmaand. Met Cymbidium breng je nog meer sfeer in je interieur.

Advertising
 

Kleurrijke winter met snijorchidee Cymbidium

Cymbidium kleur snijorchidee bloem feestdagen kerstmis cadeau boeket verpakking Fleur Magazine
© cymbidium.info

Wist je dat Cymbidium behoort tot de bloemenfamilie van de snijorchidee? Behalve Cymbidium vallen onder deze familie nog meer snijorchideeën: Phalaenopsis, Vanda, Cattleya, Paphiopedilum, Dendrobium en Oncidium.

De bloemen zijn verkrijgbaar in rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Ook zijn ze er in natuurlijke kleuren zoals bruin en wit. Als je dan nóg niets gevonden hebt wat je mooi vindt, zijn er ook nog tweekleurige varianten.

Cymbidium voor de feestdagen

Cymbidium komt uit de Himalaya en ruikt lekker zoet. In China is de bloem een speciaal geschenk voor vrienden, want de bloem staat symbool voor een gewaardeerde en gerespecteerde vriendschap. Dat maakt de bloem ideaal voor de feestdagen!

Als geschenk voor de gastvrouw of om je cadeautjes extra fleurig in te pakken? De veelzijdge Cymbidium heeft het allemaal in zich. Bovendien is het een absolute musthave in een eigentijds interieur. De prachtige kleuren van de bloem brengen toch nog wat exotische warmte in huis tijdens de koude winterdagen. Een cadeautje op zich! Een ruime vaas en wat water, meer heb je niet nodig om Cymbidium te laten stralen. Wij inspireren je graag met enkele foto’s.


Verzorging

Cymbidium ziet er verfijnd en delicaat uit, maar is toch een echte krachtpatser! Als je de bloem goed verzorgt, kan ze wel vijf weken mooi blijven.

Enkele tips om lang te genieten van Cymbidium:

  • Snijd één centimeter van de bloemstelen af. Schuin afsnijden is het beste.
  • Zet Cymbidium in een vaas gevuld met lauw water. Zorg dat de steel altijd in 10 cm water staat. Snijd elke vijf dagen een centimeter af en ververs het water.
  • Snijbloemenvoedsel geven is niet nodig. Cymbidium kan goed voor zichzelf zorgen.
  • Cymbidium zit vaak in een flesje als deze verwerkt zit in een boeket of bloemwerk. Controleer regelmatig of daar nog voldoende water in zit.
  • Geef de Cymbidium een lichte plek. Vermijd een standplaats in de buurt van centrale verwarming, kachels en direct zonlicht.
  • Cymbidium in een vaas op de eettafel? Prachtig, maar liever niet in de buurt van de fruitschaal! Fruit produceert namelijk gassen waardoor de bloemen sneller verwelken of  verouderen.
  • De bloem heeft een teer hartje; raak het binnenste van de bloem niet aan. Dat zorgt namelijk voor het verspreiden van stuifmeel, wat weer kan leiden tot snellere verwelking.

>> cymbidium.info
>> mooiwatbloemendoen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.