Exotische bloemen in Amsterdam – Wunderkammer

Het team van The Wunderkammer creëert dit voorjaar een nieuwe tentoonstelling met het thema ‘Exoticism’ in Hotel Droog in Amsterdam. Deze 10-daagse expositie met shop staat onder artistieke leiding van bloemkunstenaars Ueli Signer en Florian Seyd.

Azië boven

De bekende floristen lieten zich inspireren door de fauna en flora in het Oosten. Zo kozen ze voor typisch Aziatische bloemen en objecten, draken en vleesetende planten.

Chrysant in de hoofdrol

De chrysant – oorspronkelijk uit Azië afkomstig – speelt een hoofdrol in de tentoonstelling. In China wordt de chrysant al sinds de 15de eeuw V.C. geteeld als verheven plant met bijzondere krachten. Enkel edelen kregen toestemming om ze in hun tuin te planten. Signer en Seyd tonen de chrysant dan ook in al haar verschijningsvormen: bolletjes, sprietjes, gepromoveerde madeliefjes en de volle varianten, en dat in alle kleuren: van hagelwit tot frisgroen tot goudkleurig.

Vernieuwde webshop

The Wunderkammer vernieuwde tevens haar webshop, waar u terecht kan voor meer dan honderd unieke en exclusieve objecten, en voor inspiratie natuurlijk! Je kan de tentoonstelling nog tot 10 juni bezoeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.