Tulpen plukken | Nationale Tulpendag

Datum/Uur - za 18 jan (0:00 )
Categorie - Actiedag

Op 18 januari 2020 wordt de officiële aftrap van het tulpenseizoen gegeven met de Nationale Tulpendag.

België

Antwerpen doet voor het derde jaar op rij mee. Uit een tulpenveld met 100.000 tulpen, op het Koningin Astridplein naast het Centraal Station, mag het publiek tussen 13 en 16u30 gratis een bosje met 15 tulpen plukken. Suske en Wiske worden speciaal in de bloemetjes gezet voor hun 75ste verjaardag.

”De Pluktuin heeft als thema ‘World of Colors’ en dat sluit perfect aan bij het kleurrijke universum van Suske en Wiske. Daarom verwelkomen we ze heel graag als eregasten”, zegt Liliane Driesen van organisator VLAM. Standaard Uitgeverij verspreidt ook een kleurenplaat ter gelegenheid van de tulpenplukactie. De eerste 100 kinderen die de plaat ingekleurd afgeven aan de Pluktuin ontvangen een strip van Suske en Wiske.

Suske & Wiske zijn de eregasten op het Antwerpse Astridplein

De vorige edities van de Pluktuin in Antwerpen waren een groot succes. “De reacties waren bijzonder positief. Bloemen toveren daadwerkelijk een lach op ieders gezicht en ze verjagen de winterblues.“

Op de vorige editie werden 7.000 passanten gelukkig gemaakt. “Ze kwamen ook te weten dat het voorjaarsseizoen voor bloemen en planten begonnen is. De tulp is slechts één van de bloemen die de komst van de lente inluiden. Daarnaast zijn er ook nog narcissen, druifjes en hyacinten”, wijst Liliane Driesen van VLAM op het belang van deze actiedag.


Nederland

Tulpendag is een uniek Hollands tulpenfeest. In Amsterdam verschijnen op zaterdag 18 januari op de Dam voor het Koninklijk Paleis 200.000 tulpen: van 13 tot 16 uur mag elke bezoeker er 20 tulpen plukken en meenemen. Met jaarlijks 15.000 bezoekers en promotie van 5.000 deelnemende bloemenzaken en supermarkten is dit zonder twijfel een Hollandse topattractie.

De Nationale Tulpendag is een initiatief van zo’n 500 Nederlandse tulpenkwekers.


Organisatie

In België worden naar schatting zo’n 60 miljoen tulpen geproduceerd per jaar. Dit komt neer op 1 % van de wereldwijde productie. Tuliflor uit Wervik is het enige Belgische gespecialiseerde bedrijf dat zich het hele jaar bezighoudt met de tulpenteelt. Ter vergelijking: Nederland teelt jaarlijks ongeveer 4 miljard tulpen. 

Doe mee

Maak extra reclame voor het nieuwe snijtulpenseizoen! Interesse in gratis promotiemateriaal? Meer info verschijnt op www.tulpenpromotie.nl. En bezoek zeker ook een Pluktuin!

Google Map - , ()
Kaart niet beschikbaar
%d bloggers liken dit: