EuroSkills 2018 : EK jonge profs bloemschikken

Datum/Uur - wo 26 sep - vr 28 sep (0:00 )
Categorie - Wedstrijd

Ophélie Depotter uit Couvin is de Belgische vertegenwoordiger op EuroSkills in Boedapest. Esther Weijenberg verdedigt de Nederlandse kleuren.

EuroSkills is een internationaal tornooi ter promotie van 20 beroepen, waaronder ook bloemsierkunst. Per land toont één jongere (tot 25 jaar) zijn ‘skills’ of vaardigheden. De EuroSkills worden om de 2 jaar georganiseerd. Van 26 tot en met 28 september vindt de eindstrijd plaats in Boedapest, Hongarije.

De Belgische preselecties vonden in januari plaats in Vottem waar de beste acht jongeren doorstootten tot de tweedaagse finale in Namen. Ophélie Depotter uit Couvin haalde het voor Wiljoe Cuenco (Bonheiden) en Noémie Titigner (Autre-Église).

Nederland vaardigt Esther Weijenberg af naar Boedapest.

 

Coach Sören Van Laer : “Veel progressie bij Ophélie”

Bekend florist, begeleider en jurylid Sören Van Laer motiveert de Belgische keuze : “Ophélie Depotter won al voor de tweede editie op rij. Ze bewees flink progressie geboekt te hebben. Ze baat intussen een winkel uit, treedt met haar werk veel naar buiten en is een goede floriste die de nodige techniek en creativiteit bezit. Overall was zij de beste kandidate.”

 

 

Ophélie Depotter : “Tweede keer, goede keer”

Ophélie Depotter, uit de provincie Namen, is erg enthousiast. “Na mijn vorige nominatie voor de EuroSkills, twee jaar geleden, moest ik afhaken omdat mijn agenda vol zat door de opening van mijn zaak Ofleurs. Tweede keer, goede keer! Ik ben alvast optimaal voorbereid door mijn coach Sören Van Laer. Hij heeft me veel technieken geleerd en meegenomen naar demonstraties. We staan zelfs samen op Fleuramour in Alden Biesen, op zaterdag 22 september om 16 uur.”

Haar toekomst ziet Ophélie rooskleurig tegemoet. “Het liefst wil ik later ook freelance-opdrachten uitvoeren, voor grote bloemendecoraties.”

 

>> euroskills.com

Google Map - , ()
Kaart niet beschikbaar
%d bloggers liken dit: