Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wintersfeer in Damme | Bloemenkunst door Frederiek Van Pamel

23 december 2021 | 00:00 - 9 januari 2022 | 00:00

Duizenden kerstballen, een magisch belevingsparcours en een zweem van ‘Alice in Wonderland’. ‘Wintersfeer in Damme’ wordt dit jaar nog grootser en nog feeërieker dan anders. Floraal sfeermaker Frederiek Van Pamel spaart kosten noch moeite. “Verwacht geen typisch bloemschikevent met kerstkransen of tafelstukjes. Dit jaar gaat ‘Wintersfeer’ voor een gigantische kerstbeleving”, blaakt Frederiek Van Pamel van enthousiasme. “Je wandelt onder, door en tussen dingen door op een gegarandeerd covidsafe parcours want alles verloopt in één richting. Je ziet 6 meter hoge creaties en gigantische vormen. We hebben bossen nagebootst. Duizenden kerstballen aangerukt. Doordat bloemen niet vanzelfsprekend 10 dagen houdbaar zijn, zorgen we voor een overvloed aan groen en bessen. Het wordt pure kerstfeeëriek. Met de juiste muziek erbij zullen zelfs volwassenen zich even ‘Alice in Wonderland’ wanen. Jong en oud, wel of geen bloemenliefhebber, iedereen kan zich aangesproken voelen.”
Frederiek Van Pamel Winter in Damme Wintersfeer in Damme tentoonstelling bloemenkunst bloemencreaties florist Brugge kerstvakantie kerstmis kerst winter sint-janshospitaal 2019 wedstrijd winnen duotickets gratis visit decoratie interieur Fleur Magazine
Frederiek Van Pamel © visitdamme.be
Een van de pronkstukken wordt een gigantisch lange tafel in de kapel, in slangenmotief. “Een verwijzing naar het kwade, vermits de slang vaak wordt afgeschilderd als boosaardig figuur. Met de benaming ‘het Laatste Avondmaal 2022’ schuilt er sowieso veel kwade symboliek in het tafereel.”
Het wordt enorm groots en enorm sfeervol. Je wandelt onder en tussen dingen door. Zoals in Alice in Wonderland ” — Frederiek Van Pamel
Een team van 20 à 25 personen is tien dagen in de weer om alles klaar te spelen. “Mijn naam prijkt dan wel op de affiche als de bedenker en de bezieler, maar dit project is enkel realiseerbaar dankzij de hulp van al deze mensen”, bedankt Van Pamel alvorens weer snel aan het werk te gaan. “Het is hier alle hens aan dek. Het wordt ‘huge’ . Echt enorm.”
Een archiefbeeld van Wintersfeer in Damme 2018 ©Hortinno

Ticket met tijdslot

Nieuw is dat ‘Wintersfeer in Damme’ enkel kan doorgaan dankzij het gebruik van tijdsloten. Vergeet dus niet jouw tickets online te kopen via de website van Visit Damme. Voor de prijs moet je het niet laten. Volwassenen betalen slechts 5 euro, jongeren (12-17 jaar) 3 euro, kinderen tot 11 jaar mogen zelfs gratis binnen.

Waar en wanneer

Van donderdag 23 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022  Locatie : het historische Sint-Janshospitaal en de aansluitende gebouwen, nu NEST Stadslab Damme

Coronamaatregelen

  • Om het voor iedereen veilig te houden is het aantal bezoekers beperkt, houd je anderhalve meter afstand en draagt iedereen een mondmasker.
  • Aan de ingang wordt gevraagd om jouw Covid Safe Ticket (CST) te tonen.
  • Het parcours bestaat uitsluitend uit eenrichtingsverkeer.

Gegevens

Begin:
23 december 2021 | 00:00
Einde:
9 januari 2022 | 00:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,