Eucharistie tussen gras en bloemen

Het pittoreske dorpje Kanegem in West-Vlaanderen vierde afgelopen weekend feest. Dit jaar blaast het comité Koninklijk Kanegem Bebloemd namelijk zestig kaarsjes uit. Ter ere van deze bijzondere verjaardag werd de Kanegemse parochiekerk in een bloemenkleedje gestoken. 

De kerk van het dorp was omgetoverd tot een sereen maar indrukwekkend bloemensschouwspel: het altaar, de zijaltaren, dertien beelden op sokkel, twee biechtstoelen, de middengang, de oude preekstoel, de ramen aan de zijkanten, het portaal, kortom, heel het bouwwerk kreeg een florale make-over. De Kanegemse kleuren, geel en groen, waren de pijlers van de creaties. Ook de kleuren wit en crème werden aan het kleurenpalet toegevoegd.

De Provinciale Tuinbouwschool van Kortrijk stond in voor de begeleiding en uitwerking van de bloemversiering. De school werkte samen met een aantal bloemenzaken uit de buurt. De deelnemende bloemenzaken waren: Den ouden wal Kanegem – Bloemen Delphine Tielt – tGroenhuis Aarsele – Exacum Tielt – Exterior Kanegem en Bloemen Naturel Aarsele. ‘De vrienden van de Roos’ versierden de altaren ter promotie van de roos.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.