Erger jij je ook aan Black Friday? [VIDEO+POLL]

Voor koopjesjagers was het een topweek. Veel floristen daarentegen haten Black Friday. Kijk maar eens naar deze collega die zijn gal spuwt in een provocerend filmpje. Ben jij het eens met hem? Laat het ons weten!

Advertising
 

Het fenomeen dat uit Amerika is komen overwaaien, kan sinds kort ook in België en Nederland op veel belangstelling rekenen. De fikse kortingen waarmee grote ketens smijten, klinken veel consumenten als muziek in de oren.

Wat deze man zegt, lees je in het artikel.

Boze bloemist post woede op Facebook

Keerzijde van de medaille is dat een groot aantal zelfstandigen zich de dupe voelt van deze extra kortingsperiode, die bovenop de winter- en zomersolden komt. Als kleine detailhandelaars met krappe winstmarges kunnen zij zich niet mengen in het strijdgewoel, meermaals tot onbegrip van teleurgestelde klanten.

Een bloemist uit Rijsel in Noord-Frankrijk kon het niet meer aanzien, sloot verontwaardigd zijn zaak op Black Friday en postte boos een video op Facebook onder het motto ‘Fuck Black Friday’. Het filmpje is al 85.000 keer bekeken, werd 1.700 keer gedeeld en kreeg veel begripvolle reacties.

“Al sinds [vorige week] maandag hoor ik niets anders dan Black Friday, 10.000 keer per dag. Wij zijn onafhankelijke commerçanten, wij kunnen niet zulke kortingen geven. Daarom sluit ik mijn zaak op Black Friday.” Waarna de florist in kwestie, Guillaume Dupont, oproept tot een boycot van de soldendag. “Open jullie ogen, de grote ketens verhogen de week voor Black Friday enkel hun prijzen om nadien zogezegd met kortingen te kunnen uitpakken. In werkelijkheid betaal je gewoon de prijs van twee weken geleden, maar wij zijn wel de dupe.”

Poll

Vandaar onze vraag: hoe denk jij over Black Friday?

Beantwoord de 3 vragen met ja/nee. Geef gerust commentaar als je dat wenst.


[googleapps domain=”docs” dir=”forms/d/e/1FAIpQLSdCO1hXovnsUmjWbMp2bA8lbxF0kX3mLziMJGBYXBIZoXfnKw/viewform” query=”embedded=true” width=”800″ height=”1074″ /]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: