En de glazen tulp 2015 gaat naar ….

Donderdagavond 15 januari werden de winnaars van de FloraHolland Glazen Tulp Award 2015 bekend gemaakt. De award is bestemd voor de meest geslaagde marktintroductie. De Nederlandse televisiepresentator en juryvoorzitter Rob Verlinden maakte de winnaars bekend van de vier categorieën snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en concepten.

In de categorie snijbloemen won Together2Grow uit Schipluiden de eerste prijs met de Alstroemeria Charmelia. Een topper, volgens de jury. De Charmelia vertegenwoordigt een compleet nieuw type Alstroemeria. De bloem heeft stevige takken met veel kleine bloemen die tevens mooi van kleur zijn.

In de categorie kamerplanten won de kleine, maar unieke Haworthia limifolia Spider White van Handelskwekerij Lock CV uit ’s Gravenzande. Het plantje is uniek door de witte strepen die zowel aan de onder- als aan de bovenzijde te zien zijn. Een mooie, sterke, makkelijke plant met hoge sierwaarde.

Roland van der Werf uit Boskoop sleepte de Glazen Tulp in de categorie tuinplanten in de wacht met zijn Skimmia japonica Pabella. Een plant waar de consument lang plezier van heeft. De plant heeft een uitbundige bloeiwijze, enorme knalrode bes trossen.

No water flowers ® Amaryllis Waxz ® en Velvet touchz ® van Vreugdenhil Bulbs & Plants uit ’s Gravenzande nam de Glazen Tulp in de categorie concepten mee naar huis.

www.floraholland.com/glazentulp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.