#Emotiflowers in de steigers

Heel Frankrijk kan in 2017 meedoen met het promotieprogramma #emotiflowers als de Europese Commissie het voorstel goedkeurt dat door Bloemenbureau Holland en de Franse promotie-organisatie Val’hor is ingediend. Met de steun van de Europese Commissie kan dan een promotiecampagne op poten gezet worden om de sierteelt in de kijker te zetten en de consumptie van bloemen en planten te stimuleren.

#emotiflowers
Aan de basis van de promotiecampagne ligt een bloementaal 2.0 die gebruikt gaat worden om alle vrolijke evenementen en feestdagen uit Europa te beschrijven. Het alfabet, dat beschikbaar is als applicatie, is geschreven in bloemen die in Nederland en Frankrijk gekweekt worden. Hiermee wordt iedereen gestimuleerd om in bloementaal te schrijven, op Facebook, Twitter, websites en in blogs. Het beeld van bloemen zal vooral sterk naar voren komen op Instagram en Facebook, met wekelijkse posts van een boeket en een bijschrift in bloementaal. De bloemen zelf worden ook op Facebook geportretteerd. Deze communicatie wordt een heel jaar op verschillende momenten ondersteund door speciale activiteiten als digitale affichering en een advertentie in print. Voor de bloemisten komt er een downloadbare affiche zodat zij in hun winkel met de actie mee kunnen doen.

Lange wachttijd
Het project #emotiflowers is eind april 2016 ingediend. De formele beslissing van de Europese Commissie over de gekozen projecten, wordt verwacht in december. Als het voorstel van BBH/Val’hor geaccepteerd wordt, kunnen de voorbereidingen vanaf januari 2017 beginnen, om de promotiecampagne #emotiflowers in het voorjaar te lanceren.

www.bloemenbureauholland.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.