Eindelijk lente in huis

Frisgroen met hier en daar een kleuraccent. Dat is de rode draad door een reeks voorjaarscreaties van floriste Moniek Vanden Berghe die ze tentoonstelde op de vakbeurs All4Home. Stuk voor stuk prachtige ontwerpen die inspireren.

Voor de lentestand van Euroflor op All4Home ging Moniek aan de slag met materialen uit het aanbod van de groothandel. Ze maakte uiteraard gebruik van de bloemen maar ook van isomovormen, Lehner Wolle 3 en natuurlijke producten als houtschijven. “In de natuur vind je in de lente heel wat frisgroene en witte kleuren. Denk maar aan de bloesems, sneeuwklokjes en Viburnum”, vertelt Moniek ons. Voor haar creaties zocht ze dan ook naar frisse voorjaarsmaterialen om deze te combineren met een variatie aan lentebloemen, rozen, vanda, anjers,… .

Kleuraccenten
Hier en daar zien we een kleuraccent als blauw en oranje. “Het blauw sluit aan bij het logo van Euroflor maar natuurlijk zijn vergeet-mij-nietjes, hyacinten en anemonen ook echte voorjaarsbloemen. Het oranje is dan weer lekker vrolijk en beloftevol. Zonnig. In combinatie met de gebruikte houtschijven geeft dit een leuk resultaat.” Hier en daar is ook een beetje met geel gewerkt. “Geel vraagt meer aandacht, terwijl oranje warm en minder opzichtig aanwezig is. Ik heb dan ook een klein beetje lichtgeel verwerkt in combinatie met oranje. Het was vooral de bedoeling dat de stand helemaal harmonieus was.”

In haar creaties gebruikt Moniek hier en daar eieren of schalen. Veelal wordt dit geassocieerd met Pasen maar eigenlijk kunnen eieren het hele voorjaar gebruikt worden. “Eieren zullen waarschijnlijk nooit ontbreken in ons werk. Ze staan symbool voor nieuw leven en zijn voor iedereen direct herkenbaar als bode van de lente.”

Hout en viltwol
Een aantal ontwerpen hebben een basis van hout, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling. “Mensen houden weer van een stukje natuur in huis. Hout zit weer in de lift, slaat u er maar eens een interieurtijdschrift op na.” Maar ook viltwol vinden we terug. “Hiermee kan je tijdens alle seizoenen aan de slag omdat er ontzettend veel kleuren in de collectie beschikbaar zijn. Het is een natuurlijk materiaal dat met liefde geproduceerd wordt.”

Deze creaties zijn het resultaat van uitstekende vakkennis met een grote portie passie.

Ondertitel: Voorjaarscreaties door Moniek Vanden Berghe

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.