Eerste Nederlandse Floraliën keurig en creatief indoorpark met bloemen, planten en tuinen

Voor het eerst vonden de Floraliën ook in Nederland plaats. De internationale expo op 40.000 m² werd een geslaagde onderneming. De bezoekers konden genieten van een inspirerende wandeling langs mooie planten, door modeltuinen en langs creatieve bloemendecoraties. Vernieuwend waren leuke proeverijen, demonstraties en workshops die de bezoekers de mogelijkheid gaven om met een mand vol creatieve ideeën terug naar huis te keren.

Marcel van der Haar stond als artistiek verantwoordelijke in voor de ‘bloemenhal’. Hij slaagde er perfect in om een heel team van Nederlandse en Belgische floristen en kwekers te motiveren om fijne tafeldecoraties te maken en thematisch & commercieel werk te tonen in de ‘black boxen’.

In deze bloemenhal ook bijzondere bloemenpresentaties. Zo creëerde Stijn Simaeys samen met Fleur Talent! een schitterende bloemenfee – een leuk fotomoment – met Anco Pure Vanda orchideeën. Pim van den Akker bracht een boeiende presentatie met orchideeën voor Orchids info. Summerflowers tekenden voor een mooie presentatie van een reusachtig aanbod seizoensbloemen. En je kon er ook Eucharis, Kalanchoe, Saint-Pauliacreaties ontdekken …

Op verschillende momenten werden de bezoekers ook vergast op demonstraties van Miranda ter Voorde. Tijdens de vakavond op 14 mei gaf Karin Pasman, Nederlands kampioen 2010, een demo en vond de prijsuitreiking van de Nationale Kampioenschappen 2014 plaats. Het werd een succesvolle netwerkavond met meer dan 750 deelnemers.

De volgende Nederlandse Floraliën vinden binnen vijf jaar plaats.

www.floralien.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.