Eerste bloempot met CO2 Neutral® label

Het Nederlandse bedrijf Capi Europe produceert klimaatneutraal en ontvangt daarvoor het label CO2 Neutral® Company. Elke bloempot uit de ‘Made in Holland’-collectie wordt sinds december 2020 voorzien van dit keurmerk.

Het CO2 Neutral® Label garandeert dat bedrijven die dit label ontvangen actief hun lokale en wereldwijde klimaatimpact berekenen, verlagen en compenseren. In tegenstelling tot ‘greenwashing’ kan dit label alleen verkregen worden dankzij serieuze, aantoonbare klimaatinspanningen. Het label wordt uitgereikt door het onafhankelijke bureau Vincotte.

Klimaatcompensatie in Zambia

Capi Europe neemt voor haar klimaatcompensatie deel aan het COMACO Landscape Management Project dat duurzame landbouw en bosbehoud bevordert in Zambia. De belangrijkste doelstellingen van het project zijn het verminderen van ongecontroleerde ontbossing en het vergroten van de netto bosbedekking.

Capi Europe is de eerste in de branche met dit label en is blij met de belangrijke mijlpaal. Het bedrijf ziet echter nog veel meer mogelijkheden om haar duurzame visie ten volle waar te maken. “Dit is pas het begin!”, zegt eigenaar Toine van de Ven die serieuze ambities heeft met zijn bedrijf. “We doen wat we kunnen, passen aan waar mogelijk en compenseren de rest. We werken 100% klimaatneutraal, maar hebben natuurlijk als doel om ook zonder compensatie CO2-neutraal te worden.”

“Recyclen kan iedereen, maar er kan zoveel meer. We pakken elke verbetering op die maar enigszins mogelijk is. Uiteindelijk wil je naar een situatie toe waarbij het voor het milieu beter is om bloempotten te produceren dan om niets te doen. Kort gezegd helpen we mee om de boel op te ruimen. Onze producten zijn niet alleen 100% recycleerbaar, ze hebben ook een zeer lange levensduur en maar liefst tien jaar garantie. We doen aan reshoring: met onze productie in Nederland besparen we 80% energie ten opzichte van traditioneel rotatiegieten.”

www.capi-europe.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.