Een witte Clematis? Magisch maar echt

Het heeft de veredelaar jaren en jaren beziggehouden, maar uiteindelijk is het hem gelukt om een Clematis te maken in een kleur waar ze al jaren van dromen: wit. Ja, dat klopt: een witte Clematis!

Een magische bloem
“Ze was onze eenhoorn. Een mythisch wezen, nog niet eerder gezien, maar we wisten dat áls we haar zouden vinden, designers er net zo blij mee zou zijn als wij.” Het kweken van een Clematis als snijbloem is een proces dat tientallen jaren duurt. Het vergt meerdere rondes van testen, testen en nog eens testen. “Om ‘amazing’ genoemd te worden, moet je dat ook echt wel zijn.” 

De eerste witte Clematis snijbloem uit de Amazing® familie is genoemd naar ‘Clematis Amazing® Vienna‘, naar de nationale hoofdstad van Oostenrijk. Een land dat bekend staat om zijn besneeuwde Alpen.

Advertising
 

Vanaf maandag 7 december 2020 is Clematis Amazing® Vienna beschikbaar op de veiling in Aalsmeer. In geringe aantallen, dus wees er op tijd bij. In het bloemenveld in Tanzania groeit Vienna ondertussen lekker door, dus Marginpar hoopt haar snel in grotere aantallen, en dan ook op andere veilingen, aan te kunnen bieden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.