Een bloementafel voor aangenamer thuiswerk

Eén van de voordelen van ‘het nieuwe normaal’; thuiswerken is here to stay. En waar de meesten binnen wel een werkopstelling hebben staan, aan de eettafel, op de zolderkamer of in een ander hoekje van het huis, kunnen we dat nu perfect uitbreiden naar de tuin of balkon. Een werkplek in de natuur!

Buiten, omringd door bloemen en planten, met slechts wat vogelgeluiden op de achtergrond en af en toe een lekker briesje. Een outdoor office zorgt er niet alleen voor dat je productiever bent. Het is ook nog eens een stuk gezonder dan de hele dag binnen werken. Ook fijn: die summer tan is er ineens een stuk sneller dan gepland…

Buiten kantoor Mooiwatplantendoen.nl

Voor deze outdoor office gebruik je de volgende planten. Op tafel: Dahlia en Cosmea. Naast de tafel van links naar rechts: Diplodenia, Crocosmia, Digitalis, Cotinus en Japanse esdoorn

Zon op je schermpje?

Er zijn echter een paar (kleine) uitdagingen waar je rekening mee dient te houden. Dat zonlicht op je scherm bijvoorbeeld. Maar met een goed gepositioneerde plant, denk bijvoorbeeld aan de prachtige Digitalis of een kleine Japanse Esdoorn, creëer je precies genoeg schaduw. De Digitalis is prachtig en als je voorzichtig bent, kun je er ook zeker van genieten. Pas wel op, want de plant is giftig. Draag tuinhandschoenen bij het planten en verzorgen en hou uit de buurt van dieren en kinderen.

Ook leuk, hang een mooi schaduwdoek boven je tafel. Last van luidruchtige buren of andere omgevingsgeluiden tijdens een zoom-meeting? No problem, want wist je dat planten ervoor zorgen dat omgevingsgeluid gedempt wordt? 

Effectief en stylish

Kies bijvoorbeeld voor een afscheiding van Diplodenia in combinatie met de Japanse esdoorn of grassen. Het geluid van de wind door het gras zorgt ervoor dat jij je gedachten eenvoudig kunt verzetten. Gras klinkt misschien wat simpel, maar onderschat niet hoe mooi prachtriet of palmgras is. De MandevillaCrocosmia zijn onderhoudsvriendelijke opties, die jouw outdoor office van de nodige kleur voorzien. De Scaevola is niet alleen kleurrijk, maar ook bestand tegen lagere temperaturen. Handig, want je kunt hem tot ver in de herfst laten staan. 

Naar buiten

Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos en jij kunt jouw outdoor office helemaal aanpassen aan je eigen smaak. Wij willen je vooral aanmoedigen om naar buiten te gaan, want de zomer duurt toch eigenlijk veel te kort om binnen te zitten.

Deel jouw outdoor-office via instagram of facebook met de hashtags #mooiwatplantendoen en #fleurmagazine.

www.mooiwatplantendoen.nl


Foto’s & tekst : mooiwatplantendoen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.