Ecologisch met bloemen: de papieren wikkel

Als voorloper in duurzaam telen levert Stolk Flora als eerste kweker ter wereld Phalaenopsis in een papieren traywikkel. Daarmee komt per direct een einde aan het per stuk in plastic hoes verpakken van deze planten.

Advertising
 

Kweker Jan Stolk: “Bij bloemisten en in tuincentra worden planten bijna altijd zonder hoes gepresenteerd. Bij aankomst worden de plastic hoezen direct weggegooid: een enorme verspilling.

Met onze nieuwe papieren traywikkel is dat verleden tijd. Met minimale verpakking bieden we toch optimale transportbescherming.”

Stop verspilling
In plaats van plastic hoezen maakt Stolk Flora nu gebruik van recycleerbaar papier. Met de nieuwe verpakkingswijze bespaart Stolk Flora in potentie miljoenen hoezen op jaarbasis: ruim 58 ton plastic afval. In combinatie met het gebruik van de kartonnen EcoExpert-tray is deze verpakking geheel plasticvrij en wordt zo’n 111 ton plastic bespaard.

“In al onze bedrijfsonderdelen dragen we respect voor de natuur uit. We zijn trots dat we deze stap kunnen zetten en roepen onze collegakwekers op ons voorbeeld te volgen. We moeten zuinig zijn op de aarde!”

MPS ProductProof neemt jaarlijks bladmonsters van de planten om aan te tonen dat er geen chemische middelen gebruikt zijn.

>> stolkflora.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: