Dwars door de kunstgeschiedenis tijdens het Rozenfestival

Onder het motto ‘Rozen uit de Kunst’ zal van 12 tot en met 15 augustus het Rozenfestival in Lottum doorgaan. Tijdens het festival kunnen ongeveer 50.000 bezoekers uit binnen-en buitenland adembenemende mozaïeken op basis van miljoenen rozenknopjes, modeltuinen en versierde objecten bewonderen. Een tuinfair, rozen- en bloemschikdemonstraties en informatiesessies over kas- en buitenrozen maken het geheel af. 

Rozenfestival_Objecten_2014-32735.000 rozen in de kerk
De kerk van Lottum is één van de hoogtepunten van het Rozenfestival. Voor de aankleding, waarbij de hele kerk versierd wordt, worden naast 35.000 rozen ook hortensia, lisianthus, cymbidium, orchideeën en buxus in de creaties verwerkt. De vele vrijwilligers en de professionele floristen toveren de kerk om tot een gigantisch bloemenwerk van verering. In dat sprookjesachtige decor zullen tijdens deze editie meerdere malen per dag modeshows met bloemenjurken opgevoerd worden.

Advertising
 

Van Rembrandt tot Warhol
Een groot grasveld aan de Maas zal tijdens het Rozenfestival ingericht worden als Museumplein. Naast een metershoge impressie van de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn, nemen professionele bloemisten de bezoekers in een speciaal paviljoen mee in de wereld van Andy Warhol.

Alle kunstvormen zijn welkom
Het thema van het Rozenfestival is kunst. Omdat alle kunstvormen daarbij welkom zijn, is er ook een object waarbij rozentatoeages gepresenteerd worden. Daarnaast worden er bloemschikdemonstraties verzorgd, leert een fotograaf de bezoekers de fijne kneepjes van fotografie en is er verspreid over vijf podia live muziek en entertainment.

Feiten en cijfers
Het Rozenfestival wordt iedere twee jaar georganiseerd. Ongeveer 1500 vrijwilligers uit Lottum en omgeving maken dat telkens weer mogelijk. Daarnaast zetten ook tientallen professionele bloembinders hun schouders uit het festival. De eerste editie van het Rozenfestival dateert al van 1922.

Surf naar www.rozendorp.nl voor meer info en bemachtig nog snel je kaarten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: