Josefien van MiFleur

Duurzaam & lokaal: het voorbije halfjaar hebben we allemaal terug de meerwaarde ingezien. In onze reeks ‘Duurzame bloemisten’ kloppen we ook even aan bij Josefien Goethals van MiFleur uit Kruisem.

Advertising
 

Josefien heeft een sociale achtergrond als orthopedagoog. Ze is geboeid door de verhalen van haar klanten die ze vertaalt naar haar bloemwerk.

Gepersonaliseerd maatwerk vormt de groene draad doorheen haar werk. Josefien kiest bewust niet voor een fysieke winkel en werkt enkel online. Haar aanbod? Bloemenabonnementen, aankleden van publieke en privéruimtes met kamerplanten, events en workshops.

©MiFleur by Josefien Goethals

Waarom duurzaam?

“Zonder met de vinger te wijzen denk ik dat wij als florist de taak hebben om onze klanten te sensibiliseren en te informeren. Wij hebben de kennis. Mensen staan er niet bij stil dat de bloemenindustrie belastend is voor het milieu. Duurzaam werken vind ik belangrijk. Het is voor een stuk een levenswijze waar ik ook stil bij sta in mijn privéleven onder het motto: als je de wereld wil veranderen, begin dan bij jezelf.”

©MiFleur by Josefien Goethals

Welke initiatieven neem je?

“In de lente en zomer kies ik voor biologische bloemen van lokale kwekers. Als klanten naar bloemen vragen die in dat seizoen niet voorkomen, doe ik een alternatief voorstel. In de winter werk ik met bloemen met het duurzaamheidslabel MPSA Plus. Er zijn veel labels maar als ik naar de voorwaarden kijk, springt dit label er voor mij uit. Zowel op het vlak van logistiek, verwarming, verpakking als op de aankoop van producten, proberen we zo duurzaam mogelijk te zijn.”

©MiFleur by Josefien Goethals

Ben je hier al langer mee bezig?

“Al van bij het begin proberen we dit na te streven. Er zijn collega’s die hier honderd procent voor kiezen maar ik merk dat dit momenteel voor mij nog niet haalbaar is.”

>> www.mifleur.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: