Ben & Ludo van Monsieur Marguerite

Vakantie, dan lonken we naar Frankrijk. Fleur ging op visite bij Monsieur Marguerite, een ecologische online florist opgericht door Benjamin Perot en Ludovic Mareau. Ben & Ludo pour les amis. Elke week verstuurt Monsieur Marguerite een verrassingsboeket, samengesteld uit de mooiste seizoenbloemen en met liefde gemaakt door een team van gepassioneerde ambachtelijke bloemisten.

Waarom duurzaam?

Advertising
 

Benjamin: “Negen van de tien bloemen in een boeket worden in het buitenland gekweekt in verwarmde kassen en vervolgens geïmporteerd van de andere kant van de wereld. Terwijl dezelfde bloemen net zo goed in Frankrijk kunnen gekweekt worden met respect voor de seizoenen. We willen het bewustzijn op de Franse tuinmarkt vergroten en de lijnen uitzetten van een veranderende wereld. Tegenwoordig bestaat een boeket bij Monsieur Marguerite voor 80 tot 100% uit Franse bloemen.”

Benjamin Perot

Welke initiatieven nemen jullie?

“Om de impact op het milieu te verminderen geven wij voorrang aan lokale kwekers. We werken met seizoensbloemen, geteeld zonder verwarming. Verder gebruiken wij een maximum aan hernieuwbare materialen. Zo is onze verpakking gemaakt van gerecycleerde en recycleerbare materialen zoals papier. We sorteren het afval, composteren en drogen bepaalde soorten bloemen.”

Is dit een argument voor jullie klanten?

“Het milieu is een belangrijk thema in de wereld waarin we leven. Onze klanten zijn verrast om te horen dat een natuurlijk product, zoals verse bloemen, een schadelijke impact heeft op het milieu. De klanten zijn geraakt door ons initiatief en kopen onze bloemen omdat we hen de garantie bieden van een 100% natuurlijk product, geteeld in het zuiden van Frankrijk en ondersteund door lokale producenten.”

>> www.monsieurmarguerite.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: