Duurzame bloemenlevering via Shopopop

Consumenten kunnen voortaan ook bloemen, planten en boeketten dezelfde dag duurzaam thuis laten leveren dankzij de samenwerking tussen Shopopop, Bloemenhal en de federatie van Belgische floristen.

3,6 miljard euro: dat is het astronomische bedrag dat Belgen jaarlijks uitgeven aan bloemen, planten en hun tuin – al dient erbij gezegd dat dat bedrag een flinke boost kreeg tijdens de pandemie. Hetzelfde geldt voor thuisbezorging, dat door de pandemie meer dan ooit een essentiële dienst geworden is – maar wel eentje die voor bloemenhandels heel wat hoofdbrekens met zich meebrengt.

Advertising
 

“Voor bloemisten brengt de klassieke problematiek van de last mile delivery heel wat extra uitdagingen met zich mee: (extra) personeelskosten of andere structurele kosten, complexe logistiek, schommelende vraag, beschikbaarheid per tijdslot, investeringen in technologie… Al die zaken maken het voor hen bijzonder moeilijk om thuisbezorging zelf te organiseren”, zegt Caroline Schuurs van Shopopop.

Shopopop is de Europese marktleider in crowdshipping, dat is levering door de transporteur die zich op dat moment het dichtst bij de afleverroute bevindt. Na grote supermarkten als Carrefour, Colruyt en Cora voegt Shopopop ook steeds meer lokale winkeliers en detailhandels toe aan zijn netwerk. Dankzij de partnerschappen die het bedrijf zonet afsloot met Bloemenhal en de Koninklijke Unie van de Floristen van België (KUFB) komen daar in een klap ruim 300 bloemenwinkels bij.

“Met ons crowdshippingmodel bieden we bloemisten een duurzame oplossing die hen volledig ontzorgt, en hun klanten tegelijk alle comfort biedt die ze verwachten.” – Shopopop

De duurzaamheid schuilt in het optimaliseren van bestaande verplaatsingen om zo efficiëntiewinsten te boeken in tijd, geld en uitstoot.

“Doordat bestellingen persoonlijk overhandigd worden door de particuliere Shoppers in plaats van professionele bezorgers, kan er ook enorm veel overbodig verpakkingsmateriaal uitgespaard worden. Ook dat is pure winst voor milieu en maatschappij”, aldus Shopopop.

Voor de KUFB is dit een logische keuze omdat Shopopop voor een duurzame, sociale en efficiënte bezorging zorgt voor ons netwerk van meer dan 250 bloemisten in België.” – Koen Van Malderen, directeur Belgische floristenfederatie KUFB

Jakob Heemskerk, regiomanager bij Bloemenhal, is enthousiast. “Door te kiezen voor Shopopop hebben we er een flexibele, efficiënte bezorgdienst bij voor onze winkelpunten en kunnen we onze dienstverlening aan bloemisten en hun klanten uitbreiden met same day delivery.”

De mobiele app van Shopopop is gratis te downloaden in de App Store en via Google Play

■ www.shopopop.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.