Duurzame belevingsdag “Under the Floral Spell” op 25 augustus

Het bloemenfestijn Under the Floral Spell wordt georganiseerd door atelier Into the Wild en gaat door op dinsdag 25 augustus op de Herenthoeve in Meulebeke. Het wordt een duurzaam festival waar drie lesgevers workshops geven op een prachtig bloemenveld.

Advertising

Into the Wild is een duurzaam bloemenatelier in Gent waar gewerkt wordt met lokale en seizoensgebonden bloemen. Er worden geen klassieke stukken gemaakt; het gaat er wat wilder aan toe, geïnspireerd door de natuur.  Het atelier is een voorloper in het toepassen van hedendaagse technieken om een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk te hebben. Deze technieken geven ze graag door tijdens de workshops om aan te tonen dat het ook anders kan.

Passie voor bloemen

De voorbije jaren organiseerde atelier Into the Wild in augustus het bloemenweekend genaamd ‘Under the Floral Spell’. Dit jaar hebben ze het een speciale twist gegeven: het wordt de festival-editie! “Na maanden van lockdown en het wegvallen van vakantieplannen kan  iedereen wel een opkikker gebruiken. Wat is er nu fijner dan een hele dag op het veld vertoeven, omringd door prachtige bloemen en deel te nemen aan workshops samen met anderen die jouw passie delen?”, vertelt Elke, zaakvoerdster van Into the Wild.

Ze trekken daarvoor naar de plukweide van de Herenthoeve in Meulebeke waar Martine, de bloemenboerin, de gastvrouw is die iedereen met plezier zal rondleiden op haar veld. De lesgevers op het festival zijn niet de minste. Het zijn 3 ronkende namen, die hun naam op vlak van duurzaamheid meer dan waargemaakt hebben.

Into the Wild heeft Julie van Dear Julia en Sandra van Florisant uitgenodigd om workshops te geven samen met Elke, de vaste lesgever van het atelier. De onderwerpen van de workshops variëren van tafelstyling met bloemen, naar het opstarten van een pluktuin, tot het maken van een veldboeket.

Voor floristen en beginners

Het festival staat open voor zowel floristen die een vonkje inspiratie nodig hebben als mensen zonder ervaring die iets moois willen leren creëren. Met een ongedwongen fotoshoot door fotografe Elke Van Den Ende wordt de werkdag afgerond. Om af te sluiten zorgt Yasai catering voor een heerlijk diner en zal er geklonken worden met een natuurwijntje op een geslaagde dag en nieuwe vriendschappen.

Deelname kost 385 euro. Inbegrepen zijn:

  • Gebruik werkmateriaal, bloemen, linten
  • 3 workshops
  • Rondleiding op het veld
  • Picknick, diner, snacks, drankjes
  • Professionele foto’s

Info & inschrijven

>> intothewildbloemen.be/under-the-floral-spell-festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: