Droom wordt werkelijkheid voor Benoit Saint-Amand

Donderdag 16 april ontving Benoit Saint-Amand samen met Garry Toffin (zie Fleur Magazine van april) de medaille voor Meilleur Ouvrier de France (M.O.F). Van deze titel droomde Saint-Amand al twintig jaar. De getalenteerde florist beschouwde de wedstrijd – waarvoor hij zich sinds drie jaar voorbereidde – als een persoonlijke uitdaging en het behalen van de titel bracht dan ook enorme voldoening.

De titel van M.O.F. levert Saint-Amand niet alleen erkenning en prestige op. “Sinds de bekendmaking van de restultaten, krijgen we van overal bestellingen. Sommige klanten rijden zelfs 150 kilometer naar onze zaak in Saint-Pierre-du-Mont om bloemstukken te laten maken”, zegt de florist.  Saint-Amand blijft nuchter onder deze grote belangstelling. Voor hem draait het nog steeds om het creatieve werk en het doel om het beste van zichzelf te geven.

Lees het volledige artikel, mét prachtige foto’s, in het mei-nummer van Fleurmagazine. 

En dat hij het beste van zichzelf kan geven, bewees hij op de finale van de M.O.F. De deelnemers werkten op drie dagen zes opdrachten uit, waarvan er drie thuis mochten worden voorbereid. Saint-Amand had naar eigen zeggen de grootste moeite met het handboeket. “De opdracht waarvoor ik de minste problemen verwachtte, bleek uiteindelijk de moeilijkste. De samenstelling van mijn boeket was heel divers: zowel de lengte als het volume van de bloemen verschilde sterk. Ja, ik heb gezweet”, lacht Saint-Amand. Saint-Amand won eerder al de Oscar voor jonge floristen en was finalist in de Beker van Frankrijk.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.