Doe mee aan ‘Dag van het eenzaam boeketje’

Op zondag 19 juni organiseert de Koninklijke Unie van de Floristen van België de dag van het ‘eenzaam boeketje’. Bijna 100 floristen leggen boeketjes in het straatbeeld die voorbijgangers gratis mogen meenemen.

Het begon in Groot-Brittannië. Daar legde een Britse vrouw op een dag bloemen op straat neer om mee te nemen. Zomaar. Om met de passanten het plezier dat bloemen verschaffen te delen. Ondertussen is het initiatief ook naar België overgewaaid. De Koninklijke Unie van de Floristen van België (KUFB) roept haar leden al voor de tiende maal op om massaal boeketjes neer te leggen. Een groeiend aantal floristen geeft hier gehoor aan. Dit jaar doen bijna 100 floristen mee aan de actie.

Het gebeurt allemaal op zondag 19 juni: de Dag van het eenzame boeket. De succesvolle editie van 2021 bevestigt de KUFB dat ze met de Dag van het eenzame boeket een mooie traditie hebben opgepikt. De Unie stuurt een mailing uit naar haar leden en zorgt voor mooie kaartjes die de floristen aan de eenzame boeketjes kunnen hangen. Het opschrift luidt : “Ik ben een eenzaam boeketje, neem mij mee en geniet van mij”.

Elke florist vult de dag in zoals hij wil. De ene legt 10 kleine boeketjes, de andere één groot.” — Koen Van Malderen, directeur KUFB

“Het initiatief komt inderdaad overgewaaid uit Groot-Brittannië”, weet Koen Van Malderen, directeur van de KUFB. “Ook in Mexico, Hong Kong, Zuid Afrika, Australië, Finland, Rusland, Nederland en Duitsland vieren ze de dag van het eenzame boeket.”

©Bouquet Tales

Wat is er nu zo leuk aan de Dag van het eenzame boeket? ”Ongetwijfeld het feit dat het zo onverwacht is, zo verrassend. Je loopt ergens als passant, ziet het boeket, je wilt het graag mee naar huis nemen en dat mag ook. Zomaar! Het is een mooi gebaar van de florist aan de medemens om het plezier
en de schoonheid van bloemen te delen.”

Bloemen schenken maakt zowel de schenker als de ontvanger blij. De grootte van het boeket speelt daarbij een ondergeschikte rol. Elke florist vult de Dag van het eenzame boeket in zoals hij of zij zelf wil. De ene zal misschien kiezen voor bijvoorbeeld 10 kleine boeketjes, de andere voor één groot. Ook de kleur- en soortenkeuze kunnen naar believen ingevuld worden.

De gevonden boeketjes worden gepost op verschillende social media. De boodschappen die erbij worden geschreven zijn boodschappen van zowel vreugde als verdriet. Ieder van de vinders heeft wel een reden om een boeketje te ontvangen/schenken. “De sierteeltsector is meer dan ooit essentieel binnen onze maatschappij.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.