DIY | Zomerboeket om bij weg te dromen

Yes! Het is zomer! Schoenen ruilen we in voor sandalen, bleke kopjes voor sproeten en grijze wolken voor de stralende zon. Die verwarmende transformatie geldt niet alleen voor jezelf, maar evengoed voor de vaas. Een frisse vaas, klaar voor een uitbundig tropisch zomerboeket dat dat heerlijke buitengevoel bij je thuis brengt. Zomer, kom er maar in!
Zomer ademt bloemen Mooiwatbloemendoen.nl

SEIZOENSFAVORIETEN

Wat zo leuk is aan de wisseling van het seizoen is dat ook de wisseling van de bloemenwacht plaatsvindt. Fragiele, voorzichtige lentebloeiers maken plaats voor exentrieke exoten die de show stelen. Typische zomerbloemen als zonnebloem, gladiool en allium zijn al jaar en dag bekende gezichten tijdens de warmere maanden van het jaar. Maar de zomer brengt natuurlijk nog heel erg veel meer mooie vaasfavo’s. Gelukkig is de zomer lang genoeg om erop los te experimenteren.

DIT HEB JE NODIG

ZO MAAK JE HET

Wat dacht je van een heerlijk tropenboeket ? Benader je boeket als een persoon die in een jaloersmakend zwembad duikt. Zorg dat de vaas schoon is en het water lekker fris. Snijd de bloemen schuin af en voeg eventueel wat voeding toe aan het water.

Het tropenboeket komt het beste tot z’n recht als de bloemen speels zijn geschikt. Een delphinium die over de andere bloemen heenpiept, een brutale gerbera die over de vaas naar buiten kijkt, lathyrus die nieuwsgierig om het hoekje kijkt. Regels zijn er niet, behalve dan dat je er plezier in moet hebben! Zet de vaas op een koele standplaats uit de buurt van de fruitschaal en niet in de volle zon. Stralen maar!

Foto’s & tekst : mooiwatbloemendoen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.