DIY | Kleurig bloemengordijn

In de lente wil je je het liefst omringen door bloemen, waar je ook kijkt. Met dit bloemengordijn geef je voorjaarsbloemen een prominente plek in je winkel of je woning, om met hun vrolijke kleuren de hele dag te kunnen shinen. Verliefde blikken verzekerd!

Advertising
 

DIT HEB JE NODIG

  • Kunststofflesjes of reageerbuisjes
  • Nylondraad of visgaren
  • Een houten stok of een tak
  • Een boor
  • Bloemen naar keuze
©mooiowatbloemendoen.nl

ZO MAAK JE HET

Om te beginnen boor je in alle flesjes en reageerbuisjes een gaatje. Als je in glas moet boren, kun je dat het beste onder water doen – zo loop je geen risico op rondvliegende glassplintertjes (tutorials check je op YouTube). Als je reageerbuisjes met opstaande randjes gebruikt, kun je deze stap overslaan: dan kun je de draad stevig onder het randje wikkelen.

Na het boren van de gaatjes rijg je er nylondraad of visgaren door. Zorg dat je genoeg lengte over houdt, want er komen meerdere buisjes aan de draad te hangen. Maak zoveel draden als je wilt en bevestig deze aan een stok. Maak de stok vast aan de gordijnrail of maak met behulp van de boor gaatjes voor haakjes in het plafond.

Vul de vaasjes met water en zet de bloemen in de vaasjes. Je kunt afwisselen met verschillende lengtes van de stelen, al naargelang je smaak.

Tot slot zet je in elk vaasje een mooie bloem. Voor een eclectisch raam kies je voor een palet van verschillende bloemen, en voor een minimalistische look kies je een en dezelfde bloem. Voor een echt lentegordijn maak je een mix van tulpen, mini-anjers, anemonen, narcissen, ranonkels en gerbera’s.

Over flower power gesproken… Zo kan de lente écht beginnen!

>> mooiwatbloemendoen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: