DIY | Homespray met lentebloemen

Onze neus is een kritisch zintuig dat graag verwend wordt met fijne aroma’s. Geef je neus iets nieuws om van te genieten: een heerlijke homespray met de geur van lentebloemen. En die maak je dus gewoon helemaal zelf!

Dit heb je nodig

  • freesia
  • waxflower
  • 50ml gedestilleerd water
  • 50ml geur- en kleurloze alcohol, zoals wodka*
  • 15-30 druppels essentiële olie naar keuze
  • vanille-extract**
  • een sprayflesje

* De wodka is nodig, omdat water en olie niet met elkaar mengen. Door alcohol toe te voegen, mixt het beter. Je kunt ook voor kraanwater kiezen, maar dan gaat je spray een stuk minder lang mee en moet je dus vaker een nieuwe spray maken.

** Wist je dat vanille-extract een kalmerende werking heeft op de hersenen? Het vermindert angst, stress, nervositeit en neerslachtigheid. Je doet er niet alleen je neus, maar ook je complete ‘zijn’ een plezier mee. Plus, het vanille-extract vergemakkelijkt het mengen van de essentiële oliën met water.

Zo maak je het

STAP 1
Vul de helft van het sprayflesje met gedestilleerd water, de andere helft met wodka.

STAP 2
Voeg 15 tot 30 druppels essentiële olie toe. Kies voor een enkele geur zoals freesia of maak een mix van bijvoorbeeld waxflower en bloesem. Hier kun je eindeloos mee blijven spelen tot je jouwfavoriete geur hebt gevonden.

STAP 3
Voeg de bloemen toe aan het sprayflesje. Dat ruikt niet alleen lekker, het ziet er ook nog eens superleuk uit. Wij kozen voor freesia en waxflower.

Sprayen maar! Jouw hele huis knapt op van een fijn geurtje. Jouw gasten wanen zich direct in de lente bij binnenkomst. Wil je de geur langer vasthouden? Dompel houten sticks in de geurspray en zet ze neer in een shotglaasje. Ideaal voor het kleinste kamertje van het huis.


Recept & foto’s: mooiwatbloemendoen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.