DIY | Advent kaarshouders met florale touch

De aanloopperiode naar kerst noemen we ook wel de adventsperiode. Vooral de vier zondagen markeren een bijzonder moment: iedere zondag wordt er een nieuwe kaars aangestoken. Zodat we tijdens het kerstfeest kunnen genieten van vier brandende adventskaarsen. Tenminste… minimaal vier. Want veel mensen steken ook een klein kaarsje aan voor de tussenliggende verstreken dagen. Doe het vooral op je eigen manier en maak zo nieuwe tradities. Om te beginnen met een spiksplinternieuwe adventskaarsenhouder. 

DIY: advent kaarshouders met florale touch | Mooiwatbloemendoen.nl

IN EEN VINTAGE JASJE

De ‘oude’ kaarshouders mogen de pronkkast in. Tijd voor iets nieuws. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis: kom maar door met die champagnecoupeglazen, chique waterglazen en vintage wijnglaasjes. Wees niet bang om verschillende soorten glazen te combineren. Volgende stap: de florale touch.

Advertising
 

ADVENT IN ALLE KLEUREN

Is het je wel eens opgevallen dat de adventsperiode gehuld is in paars? Let maar eens op de gewaden die in de kerk worden gedragen. Behalve op de derde zondag, deze wordt volgens de traditie in feestelijk roze gevierd. Je kunt dit natuurlijk toepassen door voor paarse en roze kaarsen te kiezen, maar misschien is het nóg mooier om witte kaarsen met paarse en roze bloemen en bladeren te combineren. En er zijn tal van opties in december. Chrysant, kerstroos, lisianthus en amaryllis nemen graag de eerste, tweede en laatste paarse zondagen van je over. Roze rozen pakken de derde heuglijke zondag. 

KERSTGEVOEL EN –GEUR

Weet je wat het helemaal afmaakt? Als je prachtige takjes ijsblauwe spar toevoegt aan de kaarshouders. Dat geeft een heerlijke kerstsfeer en dito geur. Op deze wijze kun je natuurlijk door blijven toevoegen en aanpassen. Wij houden het simpel, maar ga vooral uit je kerstpanty met mini-kerstballen, knipperlichtjes en een bedje van hulst. Is het al kerst?

Tekst & fotos: mooiwatbloemendoen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.