6 duurzame bloemencreaties van Annick Mertens

Duurzaam is geen synoniem voor saai. Wat denk je van deze bloemstukken waarbij de kleurenpracht er vanaf spat? Floral designer Annick Mertens creëerde tijdens haar demonstratie bij Agora prachtwerkjes die je meteen wilt namaken. Vooruit, aan de slag! Hier gaan we!

“Voor deze demonstratie werkte ik met de allernieuwste Oasis TerraBrick, 100% afbreekbare steekmassa, en met Oasis bio floral foam, steekschuim dat na 3 jaar voor 91% afgebroken is. Om het geheel toch uniform te laten overkomen, koos ik voornamelijk voor inktblauwe bloemenkleuren. De zelfgemaakte basissen werden ‘organisch’ opgevat… Kommen werden bekleefd met potgrond, kurkkruim, gedroogde zonnebloemstengels, sisalvezels,… De nieuwe TerraBricks, die dus niet van steekschuim zijn maar van kokos, kan je mooi samenhouden met een nylonkous of met jutetouw.”

Annick Mertens interview fleur creatief fleur@home floriste bloemwerk bloemsierkunst bloemenkunst bloemendesign floral art floral design bloemencreaties corona crisis fleur creatief flowershop bloemenwinkel bloemenzaak onverbloemd belgië
© Annick Mertens

1 | Nest met roosjes

“Als basis gebruikte ik een plastic kom, waar ik met behangerslijm sisalvezels op kleefde. Hierin werden prachtige clusterroosjes verwerkt. Ik gebruikte de nieuwe Oasis TerraBricks.”


2 | Hart van chrysanten en gomphrena

“Op een bruin biologisch hart weefde ik dikke viltslierten… Voor de opvulling koos ik voor enkele chrysantjes en gomphrena bolletjes.”

Inktblauw is een diepe, krachtige kleur die je meeneemt naar de natuur en associaties oproept met balans en stilte.”


3 | Hart van statice en klei

“Op een bruin biologisch hart rolde ik lange worsten uit klei. De tussenruimte vulde ik op met felblauwe statice.”


4 | Steekwerkje met droogbloemen

“Met een inktblauw geverfde chrysant als middelpunt, maakte ik een speels en nonchalant steekwerkje op een schaaltje met bruine Oasis. De felblauwe droogbloemgrasjes geven het een speels vleugje mee…”


5 | Slierten van vilt

“Met satépennen en tape verlengen we een ondergrond van bruine Oasis. Hierop worden viltslierten verticaal gekleefd. Afwerken doe je met bloemen in de hoogte.”


6 | Gedroogde schaal met trosrozen en anthurium

“Deze natuurlijke kom werd gemaakt met gedroogde zonnebloemstengels, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. De basis is een plastic kom. Op de Oasis TerraBrick verwerken we trosrozen en bruine anthuriums.”

Probeer het zelf eens. Veel succes!

www.onverbloemd.be

One thought on “6 duurzame bloemencreaties van Annick Mertens

  • de krans met rozen , clematis en hypericum vind ik prachtig!!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.