Dior in Bloom | Sublieme schoonheid in boekvorm

De aantrekkingskracht tussen modeontwerpers en bloemen is groot. Dat geldt ook voor couturier en parfumeur Christian Dior. Na vrouwen zijn bloemen de meest goddelijke creaties, zegt hij. Bloemen zijn de sterren op de podia en de koninginnen onder de geuren. Bloemen en tuinen zijn altijd een deel van Christian Diors leven geweest. Ontdek er alles over in het boek ‘Dior in Bloom’.

In de inleiding ‘In dialoog met de natuur’ worden de getuigenissen onthult van de vijf artistieke leiders van het huis, gevolgd door maar liefst vijf inspirerende hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk ‘De sublieme schoonheid van rozen’ laat ons meekijken door de lens van fotograaf Nick Knight die inzoomt op de mooiste rozencollecties.

Advertising
 

Auteur Alain Stella schikt vervolgens acht verhalen over de symboliek van bloemen tot een prachtig boeket bestaande uit rozen, lavendel, jasmijn, lelietje-van-dalen en sinaasappelbloesem. Naomi A. Sachs brengt dan weer het creatieve universum van Dior tot leven in een hoofdstuk over bestaande tuinen en tuinen van verbeelding. Jérôme Hanover wijdt een hoofdstuk aan de inspiraties van Dior in ‘Een wereld van inspiratie’. Justine Picardie, auteur en mode expert, brengt onder meer een portret van Catherine Dior, geliefde zus van de couturier en grote liefhebber van bloemen. Het bijzondere herbarium van Dior tot slot is een mooi overzicht van de meest emblematische parfums uit de collectie van het huis. 

DE ONEINDIGE TUIN VAN DIOR 

Alles begon in Granville. Daar waar zijn geboortehuis staat, werd de kiem gelegd voor Diors passionele liefde voor bloemen. Het boek brengt een bezoek aan de tuinen van Dior, de tuinen van vroeger en die van nu. Onder meer op het domein ‘Le Château de la Colle Noire’ in de Provence kweekt Christian Dior velden vol aromatische rozen, jasmijn, druivelaars en olijfbomen. Vandaag heeft hij over heel de wereld tal van prachtig, bloemende tuinen gerealiseerd. Het rijkelijk geïllustreerde boek is zowel een poëtisch reisdagboek als een inspiratieboek gewijd aan de passionele liefde voor bloemen bij Dior. 

Dior in Bloom | Uitgeverij Flammarion | 302 pagina’s 

Een lijvig en prachtig tafelboek over de aantrekkingskracht tussen modeontwerper Christian Dior en bloemen. Met getuigenissen van de artistieke leiders van het modehuis, de mooiste rozencollecties, de symboliek van bloemen en een hoofdstuk gewijd aan de inspiraties van Dior.

Verkrijgbaar in de FLEUR shop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.