Dini Holtrop wint Nederlandse Kampioenschappen Bloemsierkunst

Tijdens de Nederlandse Floraliën in ’s Hertogenbosch vonden op 14 mei ook de Nederlandse Kampioenschappen Bloemsierkunst plaats.De 11 kandidaten kregen 5 opdrachten: een branchegerichte plantenzuil, een buitenobject, een handgebonden boeket, een tafeldecoratie en een verrassingsstuk.Beide eerste grote opdrachten konden thuis voorbereid en ter plekke afgewerkt worden. De drie andere opdrachten werden volledig ter plaatse gemaakt.
Het werd een boeiende wedstrijd. Opvallend was dat er vaak heel verschillend gescoord werd door een kandidaat op verschillende opdrachten. Voor de jury – Ans Koster, Ton van Jaarsveld en Tomas De Bruyne – werd het een uitdagende opdracht om de kampioen uit te kiezen die zowel technisch, creatief als op het vlak van correcte kleurenkeuze … het hoogste scoort.
Dini Holtrop sleepte met 404,7 punten de eerste prijs in de wacht en behaalde hiermee ook een ticket voor de Europese Kampioenschappen 2015 in Genua (Italië). Hanneke Frankema werd met 387,3 punten tweede en Alex Aalders met 382,7 punten derde.

TEMP
Op 14 mei realiseerden ze allemaal vijf opdrachten. Een driekoppige jury bestaande uit Ans Koster, Ton van Jaarsveld en Tomas De Bruyne kregen de opdracht er de kandidaat uit te halen die volgend jaar zal deelnemen aan de Europese Kampioenschappen in Italië. Dini Holtrop haalde met haar creatieve en technisch fijn afgewerkte realisaties de titel van Nederlands kampioen. Hanneke Frankema en Alex Aalders behaalden respectievelijk de tweede en de derde plaats.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.