Dilbeekse Sint-Ambrosiuskerk in bloei

De cursisten van de Tuinbouwvereniging van Dilbeek hebben van 2 tot en met 6 oktober de Sint-Ambrosiuskerk getransformeerd in een feeëriek bloemenparadijs. Daarvoor sloegen ze de handen in elkaar met enkele Dilbeekse floristen, de leerlingen van het dag-en avondonderijws Coovi CVO in Anderlecht en de student-floristen van Syntra. Ben Vanhorenbeke en Raymond Longin stonden in voor het ontwerp en de begeleiding van het project .

Nocturne

Advertising
 

De openingsdag van de Sint-Ambrosiuskerk in bloei werd gevierd met een nocturne. De avond werd opgeluisterd door pianiste Katrien Verfaillie en violist Emile Verstraeten. De aanwezigen gaven hun oren en ogen de kost aan het muzikaal vermaak en de vele bloemendecoraties die muren, hoogzaal, doopvont en middengang van de kerk sierden.

Kaat Tilley

De Dilbeekse floral designer Ness Klorofyl decoreerde het altaar van de Sint-Ambrosiuskerk. Daarnaast zorgde ze ook voor de blikvanger van dienst met een jurk van de overleden modeontwerpster Kaat Tilley (1959-2012). “Het was altijd al mijn droom om op een dag te kunnen werken met de creaties van Kaat Tilley”, aldus Klorofyl. “Dit project was de ideale gelegenheid om die droom te realiseren. Ik heb mijn idee met haar dochters besproken et voilà, dit is het resultaat!”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: