Digitale bloementuin maakt Shanghai warm voor de lente

In concrete jungle Shanghai is er doorgaans weinig groen te bespeuren. Om de komst van de lente aan te kondigen en te vieren, heeft de Franse kunstenaar Miguel Chevalier het anders zo industriële, zakelijke en oerdegelijke Shanghai van een botanisch hart voorzien . 

Aan de hand van drie installaties op en rond het Jing an Kerry Centrum, brengt Chevalier een ode aan de natuur. Zijn eerste installatie ‘Digital water lilies’, verandert het pizza van het centrum na zonsondergang in een weelderige, interactieve tuin van 600m² met allerlei bloesems, bloemen en verschillende planten. Chevalier koos voor bloemen die symbolisch zijn voor de Chinese lente, zoals Afrikaanse lelies, orchideeën, camellia’s en bloesems van de perzikboom. De bloemen ontluiken zich tot volle, vrolijke bloesems om vervolgens stilletjes te vervagen zodat ze weer opnieuw geboren kunnen worden. De ‘Digital water lilies’ en het ‘digital impressionism’ zijn een knipoog naar Monet en zijn onderzoek naar licht, de seizoenen en de natuur.

Advertising

De tweede installatie kreeg de naam ‘Trans-natures’. Die creatie verandert de tunnel van het Jing an Kerry Centrum in een vorstelijke 360 graden tuin. De fresco’s op de muren worden vergezeld door vier interactieve, virtuele bloembedjes die op de grond geprojecteerd worden. Zo worden de bezoekers volledig ondergedompeld in de lentebeleving. De laatste installatie ‘Dreamed gardens’ tovert twee glazen bruggen om in gigantische gekleurd glas-in-lood ramen.

Chevaliers installaties zullen vanaf 20 maart een stapje achteruit doen voor de echte lente.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: