Deze 25 floristen werken mee aan FLEUR FLORAL FASHION

Al meer dan 25 floristen uit binnen- en buitenland hebben hun aanwezigheid bevestigd op FLEUR FLORAL FASHION in september. Samen realiseren ze meer dan 50 betoverende bloemencreaties. De getalenteerde Belgische designers Viky Vangampelaere en Mieke Hoflack zorgen voor hét pronkstuk.

De bloemenexpositie is dit jaar een coronaveilig alternatief voor het internationaal beroemde Fleuramour en vindt plaats van 23 tot en met 27 september in Alden Biesen (Bilzen).

Feeërieke bloemenvijver

De voorbije jaren konden bezoekers op het grote Fleuramour genieten van een groots spektakel op de Erekoer. Dit jaar krijgen we met FLEUR FLORAL FASHION een bijzondere editie, dus ook een bijzonder concept.

De getalenteerde Belgische designers Viky Vangampelaere ?? en Mieke Hoflack ?? vormen al vijf jaar een team op Fleuramour. Dit jaar slaan ze opnieuw de handen in elkaar en toveren ze het binnenplein om tot een feeërieke bloemenvijver.

“We voelen ons enorm vereerd een design te mogen ontwerpen voor de Erekoer. Het wordt een harmonieus samenspel van water, licht en verschillende soorten bloemen. Rozen, dahlia’s, chrysanten, anjers… Elk hebben ze een eigen en sterk karakter, maar samen vormen ze een mooi geheel.” – Viky Vangampelaere

Met het project willen de floristen een intieme sfeer creëren op de Erekoer, om zo een ode te brengen aan de schoonheid van de natuur. Voor het ontwerp baseerden ze zich op het thema ‘A Castle Deserves Art’.

“Kunst komt terug in veel vormen, maar als floristen halen wij ons hartje op tussen de bloemen. We creëren zelf een kunstvorm door combinaties van structuren, kleuren en technieken in ons bloemwerk te steken. Dat is wat kunst voor ons betekent, en dat willen we laten zien met ons ontwerp.” – Viky Vangampelaere

Fleur Creatief en [email protected] floral designers​

De floristen van het internationaal gerenommeerde bloemschikmagazine laten hun creativiteit los op het thema ‘A Castle Deserves Art’. 

Rita Van Gansbeke ?? ontwerpt verschillende kaders met florale en natuurlijke materialen. Zij zal ook een bloemrijke tafeldecoratie presenteren. Wat dat juist zal worden, kunnen we nog niet verklappen. Daarvoor laat Rita haar creativiteit van dat moment de vrije loop!

Moniek Vanden Berghe ?? werkt al jaren mee aan de uitgaves van Fleur Creatief Magazine. Voor FLEUR FLORAL FASHION gaat ze aan de slag met materialen als karton, die ze nieuw leven inblaast door het gebruik van krachtige bloemen.

Sören Van Laer ?? en Aymeric Chaouche ?? verbazen met een romantische rozencreatie. Samen hebben ze een atelier, geven ze workshops, nemen ze deel aan events en hebben ze een webshop opgestart. Zij delen graag hun passie met jou tijdens FLEUR FLORAL FASHION.

Ook de andere FLEUR designers ?? zullen aanwezig zijn en ongetwijfeld pareltjes van bloemwerken neerzetten: Annick Mertens, Charlotte BartholoméMartine Meeuwssen en kersvers KUFB-voorzitter Chantal Post.

Internationaal toptalent

Ook heel wat andere topdesigners uit binnen- en buitenland zorgen voor oogverblindende bloemencreaties in en rond het kasteel. Samen maken ze van FLEUR FLORAL FASHION een unieke beleving.

Ben Clevers ?? publiceerde dit jaar het boek Leaves, een vak- en inspiratieboek over bloemschikken met bladeren. Zijn ongekende ambitie voor het vak bracht hem tot Hofleverancier in Nederland. Voor zijn creatie in het kasteel laat Ben zich inspireren door het blad in al zijn vormen en schoonheden.

Ioachim Erema ???? is geboren in Roemenië, maar woont al jaren in het Verenigd Koninkrijk. Hij is een welgekend florist op Fleuramour. Elk jaar opnieuw weet hij de bezoekers omver te blazen met zijn bloemschiktalent. In 2019 presenteerde hij met zijn project ‘Protect the Future’ één van de topwerken in het thema ‘Back to the Future’. De verwachtingen voor 2021 zijn hooggespannen.

Jimmy Englund ?? en Conny van der Westerlaken ?? bundelen hun krachten om de kelder van het kasteel in te richten. Om het met hun woorden te zeggen: “We willen dat het verrassend en verbluffend wordt. We leggen de lat hoog!”

Samen met haar team zal Andrea Stör ?? dit jaar voor de tweede keer aanwezig zijn op Fleuramour. Ze verrast ons met een project genaamd ‘The New World’, wat verwijst naar haar nieuwe kijk op bloemsierkunst na een jaar waarin de wereld niet meer normaal draaide. “Hoewel veel mensen willen terugkeren naar wat was vóór de pandemie, zal het nieuwe normaal niet meer hetzelfde zijn”, vertelt Andrea.

Andere Belgische en internationale meesterbinders die hun aanwezigheid op FLEUR FLORAL FASHION by Fleuramour al bevestigd hebben: Mike Boerma ??, Peter Boeijkens ????, Els Geerdens ??, Natallia Sakalova ??, Frank Timmerman ??, Ivan Bergh ??, Audrey Gatineau ??, Suzanne FazeurKristina Rimiené ??, Irina Byelobrova ??, Farida Kalim ??

De volledige lijst vind je hier.

Stap mee in het avontuur

Ben je zelf bloemist van opleiding of in je vrije tijd graag creatief bezig met bloemen? Dan kan je op Fleur Floral Fashion je talent tonen tijdens twee bloemschikwedstrijden: een bruidsboeket met artistiek tintje (enkel voor professionals) en een florale haute couture jurk (voor professionals en liefhebbers). Klik hier voor meer info.

Wil jij er ook bij zijn? Reserveer snel je tickets op www.crystalflowers.be, want het bezoekersaantal is gelimiteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.