Winnende rozen op wedstrijd Keukenhof

Met Roos ’Bogart’ won Decofresh de VGB Award in de categorie ’Roos import’ en de Keukenhof Award in de categorie ‘Roos import’ met Roos ‘Fairy Queen’. 

Met ruim 20.000 rozen, 310 aangevoerde cultivars en 75 deelnemers was deze editie alweer een geslaagde rozenshow op de Keukenhof.  

Text, letter

Description automatically generated

Mooie soorten van Decofresh vielen in de prijzen 

“Het waren 2 slechte jaren, maar ik ben blij nu iedereen weer te zien”, zei Bart Siemerink van Keukenhof tegen de rozentelers, veredelaars en handelaren tijdens de prijsuitreiking op donderdag 7 april. De zevenkoppige VFB jury concludeerde net als de Keukenhof vakjury – een mix van telers, handelaren en veilingmedewerkers – dat de variatie en kwaliteit van het aanbod groots was.  

Peter van Delft van Decofresh zag het allemaal gebeuren: “Prachtig! Het is natuurlijk altijd leuk om een prijs te winnen, maar met maar liefst 5 soorten. Wauw, dat overtrof de verwachtingen!” 

Decofresh was de winnaar met de volgende soorten:

Roos ‘Fairy Queen’ – Kwekerij ‘Ayana’ 

1e plaats Keukenhofprijs


Roos ‘Bogart’ – Kwekerij ‘Alisha’ 

2e plaats Keukenhofprijs + 1e plaats VGB/SLB award


Roos ‘Venturoso’ – Kwekerij ‘Diya’ 

3e plaats Keukenhofprijs + 3e plaats VGB/SLB award


200 variëteiten

Met ongeveer 200 verschillende variëteiten van zowel exclusieve als mainstream rozen, wordt Decofresh ook wel de rozenspecialist genoemd. Met rozen uit Kenia van maar liefst 10 verschillende kwekerijen biedt Decofresh een breed scala aan geweldige variëteiten, waardoor het ook wel een one-stop-rozenshop wordt genoemd. Al je rozenwensen op 1 plek. 

Peter van Delft met de roos ‘Fairy Queen’ die de 1e prijs won van de Keukenhof. 

Altijd vers 

Peter van Delft: “Decofresh is meer dan mooie rozen leveren, we zetten ook echt in op het helpen van onze klanten, zowel exporteurs als groothandels, als retailers. We proberen steeds meer maatwerk te leveren. Dat gaat het beste via onze webshop waar de kopers direct toegang hebben tot het gehele assortiment. Elke dag komen de nieuwe zendingen gelijk in de webshop, en wat diezelfde dag niet is verkocht wordt de eerstvolgende dag geveild. Altijd verse rozen dus!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.