De zomer wordt tropisch

De Australiër Bart Hassam kroonde zich in maart tot wereldkampioen bloemsierkunst. Opvallend genoeg met vooral bloemen en planten uit de tropen. Veroveren de exotische planten in zijn kielzog de wereld?

Advertising
 

De urban jungletrend zit al maanden in de lift. Uitheemse maskers duiken overal op. De zomer en het bijhorende vakantiegevoel zijn in aantocht. Ideaal moment dus om je volledig over te geven aan een paradijselijke sfeer!

Durf daarom eens uit te pakken met ‘n exotisch boeket met hoog temptation-gehalte. Gloriosa, in het wild voorkomend in India en Zuid-Afrika, hypnotiseert met haar sierlijke bloemblaadjes. De trompetvormige en extraverte lelie blaast je vanaf seconde één van je sokken. De robuuste Protea, de nationale bloem van Zuid-Afrika, is letterlijke een tropische beauty.

Met de Strelitzia of paradijsvogelbloem schiet je – zoals de nieuwe wereldkampioen – beslist de hoofdvogel af! Vul op met cymbidium (afkomstig uit de Himalaya), enkele tulpen (van Turkse oorsprong) en de exotische Anthurium (uit Zuid-Amerika) en hop, je tropische eyecatcher is klaar!

>> mooiwatbloemendoen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: