Verzamelcentrum voor floristen | IPM ESSEN

Van 28 tot en met 31 januari 2020 loopt IPM ESSEN,  dé verzamelplaats voor floristen. Je slentert er tussen tienduizenden bloemen en planten, ontdekt de laatste nieuwe soorten en variëteiten, spot er boeketten van floristenwedstrijden, kan gaan kijken naar florale demonstraties en ziet hoe groen gemixt wordt met interieur.

Hoe bezoeken? De Duitse stad Essen ligt op slechts een uurtje rijden van de Belgisch-Nederlandse grens. Trek comfortabele sneakers aan want ook hier rijg je de kilometers aaneen.

Advertising

Niet vergeten: De stylingtips voor 2020 namens Bloemenbureau Holland: perfect kopieerbare trendboxen met bloemen en bijbehorende decoratiematerialen. Voorts is er een uitgebreid programma voor floristen.

  • Dinsdag 28 januari staat helemaal in het teken van de bloemist. In samenwerking met het Fachverband deutscher Floristen bespreken de deelnemers actuele trends en nieuwe technieken. Om nieuwe ideeën op te doen, kan er worden deelgenomen aan creatieve workshops.
  • De artiesten van FLOOS, het online bloemisterijplatform, laten zien hoe de huidige trends kunnen worden vertaald in trendy bloemontwerpen. Daarvoor zijn grote bekenden uit de internationale bloemisterijwereld uitgenodigd: Alex Segura (Spanje), Johan Obendrauf (Oostenrijk), Nicu Bocancea (Roemenië), Britta Ohlrogge (Duitsland), Jürgen Herold (Duitsland), Max Hurtaud (Frankrijk), Roman Steinhauer (Rusland) en Pirjo Koppi (Finland).
  • De derde ronde van de Flower Battles heeft als thema ‘Flowers, Fun & Action’. Hierbij moeten de deelnemers binnen een paar minuten live hun materialen uitkiezen en van die materialen spontaan een bloemenarrangement maken. Het publiek mag vervolgens beslissen welke kandidaten doorgaan naar de volgende ronde, totdat de besten in de finale tegenover elkaar staan.
  • De bloemisterijwedstrijden hebben het thema ‘Zo leef ik; groener wordt het niet!’. Bloemisten en bloemisten in opleiding worden opgeroepen om hun fantasie de vrije loop te laten en met hun inzending hun liefde voor de diversiteit en schoonheid van de natuur uit te drukken. Op 31 januari wordt de begeerde IPM Messe Cup uitgereikt.
  • De ‘Showvitrine Nieuwe Producten’ selecteert bloemen-en planteninnovaties: perk- en balkonplanten, voorjaarsbloeiers, bloeiende kamerplanten, enzovoort.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hoe groot? 1.550 standhouders uit 46 landen, 53.000 bezoekers uit 115 landen

  • Vorig jaar was België, als officieel partnerland van IPM ESSEN, indrukwekkend aanwezig op de beurs. Ook in 2020 is België goed vertegenwoordigd, met veertig exposanten op drie gezamenlijke stands. In hal 2 tonen 21 Belgische bedrijven met sierplanten vooral hun jonge kweekplanten, van tuin- en kamerplanten tot onder andere chrysanten.
  • Duurzaamheid en digitalisering, dat zijn slechts twee van de vele trends die in het middelpunt staan op de gezamenlijke stand van Royal FloraHolland. Voor de stand hebben zich dit jaar 33 exposanten aangemeld, die naast hun verschillende klassiekers ook een aantal nieuwe innovaties presenteren. Ook wordt een breed assortiment kasplanten, cactussen en succulenten gepresenteerd. Verder worden er speciale bloemen zoals potrozen of mini-gerbera’s gepresenteerd. Ook ontbreekt een bont assortiment aan verpakkingen voor bloemen en planten niet. (Hal 1, Stand 1AB11)
  • Dit jaar is Frankrijk het partnerland.

Binnen geraken: Koop je kaartje zeker online. Zo betaal je slechts 23 euro in plaats van 35 euro aan de kassa.

>> Ga naar de website

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: