De vaas die verpulverd kan worden – en weer kan versmelten

Maak kennis met ‘Glasstromen’, een bijzondere vaas die zopas bekroond is met een Henry van de Velde Award voor haar unieke design en ontwerp.

Designbureau KUYCKXMEERS onderzocht de mogelijkheden en toepassingen van moeilijk tot niet te recycleren glas aan de hand van een glasstroom uit het Lommelse glasrecyclagebedrijf Maltha. Het glas dat deeltjes keramiek, steen en porselein bevat, werd fijngemalen tot poeder zodat alle deeltjes weer ontbonden werden. Door een schuimproces werd het glas getransformeerd tot een licht, massief en gemakkelijk te bewerken materiaal.

Advertising
 Het eindresultaat is Glasstromen, een reeks van vazen die opnieuw tot poeder vermalen en tot nieuwe vazen geschuimd kunnen worden.

De designers van deze opmerkelijke vaas zijn Anouck Kuykx en Thomas Meers.‘Het bijzondere aan ons project is dat ieder object uniek is. Enkele parameters zijn controleerbaar zoals de hoogte, de kleur en de dichtheid. Maar de organische vormentaal ontstaat op een natuurlijke manier. We laten het materiaal zelf spreken in plaats van het in een vorm te willen forceren.’ — KUYCKXMEERS 


Interesse in deze exclusieve vazen? Ze kosten 380 euro op www.kuyckxmeers.com■ kuyckxmeers.com


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.