De Tulp: ook voor de bloemist interessant!

De tijd voor Tulpen is begonnen. Veel bloemisten verkopen dit oer-Hollandse product. Tijd om wat dieper in te zoomen op de tulp.

De Tulp is een van de meest populaire snijbloemen in de huiskamer. Jaarlijks worden ongeveer 1,9 miljard tulpen verhandeld via de Nederlandse veilingen. Deze tulpen worden gekweekt door meer dan 700 broeiers. In totaliteit zijn er ruim 1200 verschillende variëteiten in de markt beschikbaar.
De meeste van deze tulpen gaan richting Nederland, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. In totaal wordt circa 80 procent van de Tulpen geëxporteerd naar het buitenland, de rest blijft in Nederland. Wist u dat de tulp door ruim 98 procent van de bloemisten in het assortiment is opgenomen? Dit is gebleken uit een recent onderzoek van Productschap Tuinbouw. Ruim 50 procent wordt verkocht als monobos, 38 procent in een gemengd boeket en 12 procent voor steekwerk.
De Tulp is op te delen in vijf groepen: enkelbloemig, dubbelbloemig, parkietachtig, leliebloemig en gefranjerd.
Interessante cultivars voor de florist: 

  • “Renown Unique”, een langstelige tulp van rond de 70 centimeter, zwaar in gewicht, pioenbloemig met een mooie roze kleur.
  • “Cuban Night”, een enkelbloemige tulp met een bijna zwarte kleur en een mooie crispa rand ( gefranjerd).
  • “Gomera”, een enkelbloemige tulp met een hele donkere paarse kleur, zwaar in gewicht met een mooie bloem.
  • “Foxtrot”, een dubbelbloemige tulp, op ambachtelijke wijze geteeld in de volle grond met een mooie lichte roze kleur. Deze tulp wordt gekenmerkt door een extra zware kwaliteit.
  • “Super Parrot” een witte parkietvormige tulp met een zeer goede houdbaarheid.
  • “Orange princess” pioenbloemig gevulde tulp in een oranje gestreepte kleur met een mooie bloemvorm en gekenmerkt door zware kwaliteit.

>>> floraholland.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.