De trends van 2021 | Heropleving nostalgie

De coronacrisis heeft aangetoond dat mensen in moeilijke tijden solidair zijn. Jonge mensen zoeken verbinding met oudere generaties. Onze levens zijn trager geworden. We gaan terug naar de basis. En vooral: we hunkeren naar vroegere tijden, toen alles beter was. Zo kan jij deze nostalgische trend opvolgen in jouw bloemen- of plantenzaak.

Veel mensen zijn opnieuw brood gaan bakken. Plots is iedereen naarstig aan de slag met bloem, water en desem en maakt iedereen zijn eigen zuurdesembrood.

Advertising
 

  • Traditionele weeftechnieken met rotan, koorden en vezels zijn weer hip onder de vorm van lampenkappen, plantenmanden, wandbekleding en zetels. Naast rotan worden ook meer lokale materialen gebruikt zoals wilgentakken.
  • Het kleurenpalet in deze trend straalt een landelijk gevoel uit met natuurlijke tinten, geoxideerd groen en antiek wit. Bruine kleuren krijgen het gezelschap van oudroze of smaragdgroen en een verrassend streepje oranje. Ontwerpers vinden inspiratie in bloemmotieven. 
  • Deze nostalgische trend grijpt terug naar de Arts&Crafts-beweging. Dit resulteert in opulente boeketten met een ‘ouderwets’ tintje. Bloemen met een wat ouderwets imago zoals dahlia’s, petunia’s, geraniums… zijn helemaal terug. Ook de vorm van boeketten is heel klassiek, net alsof ze uit een schilderij van die periode zijn weggeplukt. De boeketten krijgen een hedendaagse interpretatie onder meer door de vorm van de vaas. De rijke kleurenpracht in deze trend komt vooral van de bloemen in warme oranje en rode tinten, of in oudroze. Het groen is minder fel aanwezig in boeketten. 
  • Als aanvullend materiaal scoren vooral de mooi gekleurde glazen vazen, al dan niet in kristal, maar liefst in een smaragdgroene kleur. Bruin keramiek past ook in deze trend. Rotan is opvallend aanwezig en kan een mooi accent zijn rond de vaas of in het bloemstuk.

www.francqcolors.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.