De trends van 2021 | Fascinatie voor somber & donker

We leven in een tijd vol onheilsberichten en onzekere vooruitzichten. We keren naar binnen en hullen ons in stilte. De fascinatie voor somber en donker uit zich in interieurs met een donkere, ingetogen stemming.

De architecturale ruimte wordt aangevuld met gezellige elementen. Historische elementen worden gecombineerd met een donker kleurenpalet en sfeervolle materialen.

Het is een stijl geïnspireerd op de 18e eeuw met zijn unieke bibliotheken en antieke elementen. Gebogen plaatmaterialen en vormen doen denken aan de Art Deco-stijl.

  • De objecten in deze trend zijn vaak uitgevoerd in één materiaal. Het lijkt alsof ze met de hand uitgehouwen zijn. Hierbij horen ook cirkel- en sculpturale vormen. De gebruikte marmersoorten hebben liefst dramatische aders. Mooie afgelijnde vormen worden gecombineerd met grove randen. De schoonheid van het verval inspireert tot het gebruik van dode planten verwerkt in materialen. Ook objecten die gemaakt lijken van samengeperste aarde, vind je terug in deze tendens. 
  • In het kleurenpalet zitten bruin- en grijstinten in een combinatie van warme en donkere kleuren. Zo wordt terracotta bruin gecombineerd met groene tinten. Bijzonder is ook de zwarte, bronzen kleur en de geoxideerde zilverkleur.

www.francqcolors.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.