De trends van 2021 | Duurzaamheid

Kleurexperte en trendwatcher Hilde Francq verzamelt samen met haar team twee jaar op voorhand de trends. Elke trend wordt vertaald in bijzondere kleurpaletten. Kan kleur helpen in crisistijden? Kleuren en materialen kunnen troost bieden. Trends zijn in een crisisperiode belangrijker dan ooit om een beeld van de toekomst te krijgen. Ben je nu al benieuwd welke materialen en kleuren in 2021 gaan floreren?

Plots is onze wereld helemaal anders geworden. Noodgedwongen moeten we meer binnen blijven en zijn onze bewegingen beperkt. “De crisis verlegde de aandacht voor ervaringen naar bezit”, vertelt trendwatcher Hilde Francq. “Terwijl de laatste jaren mensen voorrang gaven aan experimentele luxe – zoals exclusieve hotels, cruises – spitst luxe zich nu vooral toe op de huiselijke sfeer. We besteden meer budget aan de inrichting van ons interieur zoals aan decoratieaccessoires. We willen ons huis – waar we het grootste deel van onze tijd doorbrengen – zo gezellig en zo mooi mogelijk maken. Na de crisis gaan we fysiek contact weer koesteren”, vertelt Hilde Francq.

Advertising
 

Duurzaamheid is een trend die alsmaar aan belang wint. Het zijn vooral producten die niet gerecycleerd moeten worden, maar net een heel lange levensduur hebben. Het zijn producten die aan de volgende generatie doorgegeven worden. 

  • In deze trend ziet Hilde Francq een eclectische mix van stijlen. De menselijke hand is voelbaar in tekeningen en patronen. Buisvormen en dambordpatronen zijn populair.
  • Bij deze trend hoort een vrolijk en expressief kleurenpalet met gedurfde kleuren zoals appelgroen, signaaloranje en felblauw. De kleurencombinaties zijn geïnspireerd op de natuur aangevuld met frisse toetsen van zachtgeel, feloranje en felblauw.
  • In deze moderne ecotrend gaat het vooral om de oorsprong van de bloemen. We kiezen hier voor seizoensbloemen van bij ons. Het type boeket in deze trend zijn spontane, wat nonchalante veldboeketten. Het lijkt alsof je snel wat bloemen uit de tuin hebt geplukt om er nadien een boeket van te maken. Niets is minder waar natuurlijk. De kleuren zijn vooral geel- en blauwtinten met hier en daar een feloranje accent. 
  • De accessoires zijn hedendaags van vorm. De buisvorm is bijvoorbeeld heel populair. Ook minimalistische versies van archetypische flessen zoals de porseleinen flesvazen van Foekje Fleur passen in deze trend. De gebruikte materialen zijn modern zoals staal of aluminium en sober keramiek met een ultramatte buitenkant.

■ www.francqcolors.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.