De romanticus in Ivan Poelman [INTERVIEW]

Valentijn is dan wel voorbij, je liefde voor bloemen kan je een heel jaar tentoonspreiden. Zoals Ivan Poelman. Tot nu toe hield de maker van topcreaties in Fleur Creatief steevast de boot af voor een interview wegens de drukte. Nu, vele jaren en honderden bloemencreaties later, wordt ons geduld beloond. Hulde aan één van de beste floral designers van België.

Advertising

Moeten we Ivan Poelman nog voorstellen? Toch wel. Bescheidenheid is immers één van de eerste eigenschappen die opvallen tijdens het interview. Een gesprek over zijn levenswerk, zijn passie, liefde en de zoektocht naar evenwicht en harmonie. Zowel in zijn zaak als in zijn relatie.

CENTRUM VAN DE PLANTENKWEKERS
Het verhaal van Ivan Poelman begon 38 jaar geleden of eigenlijk nog veel vroeger. Ivan is namelijk geboren tussen de planten en bloemen in de serres van zijn overgrootvader. Ook zijn grootvader en vader zaten in de planten en als enige zoon nam hij het bedrijf over.

“Melle was in die tijd het centrum van de plantenkwekers. Vlakbij de serres liep een spoorweg met een rangeerstation. De treinen reden door tot hier. In de loods werden de planten verpakt in grote manden en nadien de trein opgezet. De watertoren met twee grote stoomketels is nog een restant van die tijd. Ik was nog een kind toen. Voor mij is dit pure nostalgie”, vertelt Ivan.

Heel het domein was één grote bloemisterij en werd later verkaveld. Ivans ouders kochten de gronden achteraan zodat de intussen vernieuwde serres konden blijven staan. De serres en watertoren zijn de stille getuigen van een vervlogen tijd. We lopen door de winkel naar achter. Overal waar we maar kunnen kijken, staan snijbloemen uitgestald in een weelderig kleurenpalet en planten in alle vormen en formaten. Hier word je gewoon instant gelukkig van. Achteraan de winkel bevindt zich het atelier. We lopen verder door de serres. Er komt geen einde aan deze verrukkelijke schatkamers. Ivan besluit om het gesprek door te laten gaan in zijn privéwoning. “Zo gauw ik mijn hoofd laat zien in de winkel, hebben ze me nodig. Hier zitten we rustig”, lacht Ivan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: