De positionering van de potorchidee krachtig doorgezet!

Tijdens de extra productbijeenkomst Potorchidee op donderdag 8 januari heeft bijna 85 procent van de omzet van de vertegenwoordigde Orchideeëntelers vóór het nieuwe positioneringsplan voor de periode 2016-2018 van de FloraHolland Productcommissie Potorchidee (FPC) gestemd.

Hiermee dragen ook na 2015 alle telers 0,1 procent promotieheffing af over de gerealiseerde omzet. De FPC heeft het project voorbereid samen met de FPC Potorchidee, Orchidee Nederland en FloraHolland. Het plan is door de FPC voorgedragen voor stemming (over product specifieke promotie), conform de product specifieke promotieregeling zoals die op de ALV van 6 december 2012 is goedgekeurd door de leden.

Nieuw plan
Het plan borduurt voort op het bestaande plan dat in 2015 eindigt. In het nieuwe plan is de positionering van de Potorchidee naar de consument verder aangescherpt om daarmee de koopintentie bij de consument verder te verhogen. Naast de imagocampagne bevat het totale positioneringsplan activiteiten op het gebied van marktinformatie, ketencommunicatie en kwaliteit. De uitvoering vindt plaats door Orchidee Nederland, onder toezicht van de FPC Potorchidee.

Aan de slag met promotieactiviteiten
Tijdens de Potorchideeën bijeenkomst bij Tomatoworld in Honselersdijk waren 36 stemgerechtigde bedrijven aanwezig. Acht leden hadden voorafgaand aan de bijeenkomst digitaal hun stem uitgebracht over de product specifieke promotie. In totaal was 74 procent van de totale productomzet over 2014 in de stemming opgenomen. De FPC gaat de komende tijd samen met Orchidee Nederland aan de slag met het oppakken en uitzetten van de activiteiten.

Bron – floraholland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.