Dé kersttrends voor 2015

De feestdagen komen eraan, dus wij herinneren je graag aan de trends voor het komende eindejaar. Decoratie voor de eindejaarsperiode zal dit jaar een eigen verhaal vertellen en persoonlijke herinneringen oproepen. Dat voorspelt het Duitse trendbureau bora.herke.palmisano. Christmasworld, de grootste vakbeurs voor seizoensdecoratie en feestversiering, vertaalt deze trend in vier stijlen: Tender Poem, Mystic Ode, Weird Diary en Inventive Hymn.

Tender Poem, nostalgische herinneringen

Modern, eigentijds en een glimp uit het impressionisme, zo kan je de stijl Tender Poem omschrijven. Kleuren als warme huidtinten, wit en gradaties van blauw en grijs worden vergezeld door zilveren en gouden accenten die een moderne toets geven. Romantische tuinen, natuurlijke stillevens, met de hand geschreven brieven op vergeeld papier, veren en bloesems doen ons terugdenken aan bijna vergeten tijden. Bij deze stijl horen exclusieve materialen als bloemenborduurwerk en fijn kantwerk.

 

Mystic Ode, vol passie en drama
Deze geheimzinnige decoratieve stijl haalt zijn inspiratie uit de literaire periode van de romantiek, sprookjes, fantasiewerelden en poëzie. Een kleurenpalet variërend van zwart, basaltgrijs en donkerbruin wordt gecombineerd met warm goud en temperamentvolle roodtinten.
Historische, mystieke en sprookjesachtige symbolen staan model voor fantasievolle motieven en patronen. Ook glitter en glans vinden we hier terug. Spiegels, schilderijen en foto’s uit de oude doos zorgen voor het klassieke element. Glas, pailletten en kralen geven dan we er een moderne toets aan het interieur.

 

Weird Diary, onafhankelijk en gedurfd
Geïnspireerd door stromingen uit de hedendaagse kunst – van abstract tot street art – verrast deze stijl met humor. Typisch zijn de ongebruikelijke kleurencombinaties met fris oranje, nougat, delicaat roze, koele munt en donkerpaars. Neutrale tinten zoals antraciet en lichtgrijs verzachten de ongewone intensiteit van de kleuren. Penseelstrepen, spray-effecten en graffiti dienen als inspiratiebron voor structuren en patronen. In deze stijl zien we ook cartoonachtige figuren in verschillende motieven terugkomen. Oppervlakken worden bestrooid, gevlekt, gemarmerd of bedekt met levendige en veelkleurige effecten. Sierlijke schilderijen, stickers, letters en digitale prints voegen een hedendaags tintje toe.

 

 

Inventive Hymn, elegant en kundig
Vele jonge ontwerpers focussen zich op traditionele materialen, vormen, ambachtelijke technieken en productieprocessen uit eigen erfgoed maar ook uit vreemde culturen. De stijl ‘Inventive Hymn’ biedt een verfijnde mix van traditionele en moderne kenmerken. In deze stijl zien we een ingetogen kleurenpalet van wolachtig wit, leisteen, petrolkleuren, mosterd en grijsgroen.
Daarnaast vallen ook geweven patronen, bloemstructuren, franjes en slordige visuele effecten op. Opzettelijke onregelmatigheden staan centraal. Ook motieven met oorsprong in etnische culturen en folklore komen voor. Dit alles wordt gepresenteerd op hoogwaardige materialen waaronder keramiek, hout, metaal en leder.

 

 

 

 

Christmasworld, 29/01/16 tot 02/02/16, christmasworld.messefrankfurt.com

Info – christmasworld.messefrankfurt.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.