De Kerstster prijkt aan de hemel in november

De Kerstster mag zich de Woonplant van de maand november noemen. In deze maand mag je je winkel langzaam weer omtoveren tot een waar kerstfeest. Daar mag deze traditionele winterbloeier natuurlijk niet bij ontbreken.

Het opvallendste aan de Kerstster, ook bekend als Poinsettia, zijn natuurlijk haar gekleurde schutbladeren. De bekendste kleur is helderrood, maar ook de zalmroze of roomwitte varianten passen perfect in elk interieur. De Kerstster is ook steeds een populair cadeau, vaak als kleine attentie voor de gastvrouw of gastheer van het feest.

Kerstster als struik

De Kerstster groeit in het wild in Mexico en Midden-Amerika. De Poinsettia is dan ook vernoemd naar de Amerikaanse ambassadeur in Mexico, Joel Poinsett, die de plant in het begin van de 19e eeuw introduceerde in de Verenigde Staten. De plant bloeit buiten van november tot februari en in de zomer is de struik kaal.

Liefde voor de Kerstster

De Latijnse naam van de Kerstster luidt ‘Pulcherrima’ en betekent ‘de schoonste’. Door het uiterlijk kost het niet veel moeite deze plant de nodige liefde te geven. Met een plekje in het licht laat je al een goede indruk achter. Geef de Kerstster regelmatig water, dan krijg je de liefde zeker terug. Als verwennerij kun je iedere twee weken een beetje plantenvoeding geven. In de stengel wordt het nodige plantensap opgeslagen. Ben je iets minder zorgzaam geweest en breekt er een stengel af, was het sap dan van je handen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.