De juiste dosering bloemenvoeding

Je wilt dat je klanten zo lang mogelijk genieten van mooie bloemen, daarom geef je bij elk boeket verzorgingstips en een sachet bloemenvoeding mee. Maar geef je wel genoeg bloemenvoeding?

Het belang van de juiste dosis

Uit onafhankelijk onderzoek van Royal FloraHolland blijkt dat bloemen langer mooi blijven met de juiste hoeveelheid bloemenvoeding in vergelijking met alleen kraanwater. Maar alleen bloemenvoeding toevoegen aan de vaas is niet genoeg. Ook de juiste dosering is belangrijk.

Advertising
 

Uit verschillende testen is gebleken dat boeketten met de juiste dosering water en bloemenvoeding langer mooi blijven. Zo kunnen consumenten minimaal 8 à 9 dagen van hun bloemen genieten.

De samenstelling van snijbloemenvoeding bevat alle juiste voedingsstoffen die bloemen nodig hebben in een vaas. Nadat de kweker de bloem van de plant of wortels heeft afgesneden, voorziet hij zichzelf niet meer van voedingsstoffen. Met de juiste hoeveelheid bloemenvoeding blijven de bloemen mooi op een natuurlijke manier met behoud van vorm, geur en kleur. Maar helaas komt het soms voor dat klanten niet de juiste hoeveelheid bloemenvoeding bij het boeket mee krijgen.

Onderdosering van bloemenvoeding is de meest voorkomende reden dat bloemen minder lang mooi blijven.


Veel voorkomende problemen

  • Onderdosering is de meest voorkomende reden dat bloemen minder lang mooi blijven. Minder dan 80% van de aanbevolen dosering kan leiden tot stengelverkleuring, onderontwikkeling van bloemen en slappe bloembladen. Maar ook overdosering kan ervoor zorgen dat bloemen minder lang mooi blijven.

  • Overdosering van bloemenvoeding met meer dan 150% van de aanbevolen hoeveelheid kan leiden tot stengelverkleuring en verbrande bladeren.

Wat is de juiste hoeveelheid bloemenvoeding?

Chrysal geeft als tip mee om altijd de instructies op de achterkant van de sachets te volgen. Is het een grote bos bloemen? Voeg vervolgens 2 of 3 zakjes bloemenvoeding toe. Zo zorg je ervoor dat je klant zo lang mogelijk van zijn boeket kan genieten en als tevreden klant terugkomt. Alle duurzame verpakkingen van Chrysal bevatten 99% biobased bloemenvoeding. Alle biobased ingrediënten in de bloemenvoeding zijn afkomstig van biologische hernieuwbare bronnen, zoals planten.

■ www.chrysal.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.